Stoltenberg critică Germania: O înfrângere a Ucrainei în fața Rusiei e mai periculoasă decât scăderea stocurilor

Darius Muresan |
Data publicării:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a criticat vineri logica argumentelor Berlinului împotriva livrării de mari cantităţi de ame din dotarea forţelor armate către Ucraina, care combate invazia rusă, relatează Agepres, care citează DPA.

Întrebat dacă aliaţii ar trebui să pună sub semnul întrebării mai curând obiectivele de creştere a capacităţii militare şi nu livrarea de echipamente suplimentare Ucrainei, Stoltenberg a subliniat că, în opinia sa, o înfrângere a Ucrainei este mai periculoasă decât scăderea ritmului de întărire a stocurilor de arme ale ţărilor NATO.

"Asigurând că Rusia, preşedintele Putin, nu câştigă în Ucraina, sporim şi propria noastră securitate", a declarat Stoltenberg, la o întâlnire cu secretarul de stat american Antony Blinken la Bruxelles.

Folosirea armelor statelor NATO contribuie la reducerea riscului unei acţiuni agresive a Rusiei împotriva unor state aliate, a adăugat el, menţionând de asemenea că peste 80% din armata rusă este implicată în războiul din Ucraina

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel