Stoltenberg: Creşterea cheltuielilor pentru apărare nu este doar pentru a mulţumi Statele Unite

Mihai Ciobanu / 10 iul 2018 / 16:31
Secretarul General al Alianţei Atlanticului de Nord, Jens Stoltenberg
Secretarul General al Alianţei Atlanticului de Nord, Jens Stoltenberg

Creşterea cheltuielilor pentru apărare nu este doar pentru a mulţumi Statele Unite, apreciazăsecretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Creşterea cheltuielilor pentru apărare de către aliaţii europeni ai NATO şi Canada nu este doar pentru a mulţumi Statele Unite, ci pentru asigurarea apărării şi securităţii în faţa ameninţărilor în creştere, a afirmat, marţi, la Bruxelles, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, relatează dpa. 

"Aliaţii europeni şi Canada nu ar trebui să mărească cheltuielile pentru apărare pentru a face pe plac Statelor Unite", a spus Stoltenberg. "Ei cresc costurile pentru apărare deoarece este în propriul interes de securitate să facă acest lucru'', a explicat el. Stoltenberg a precizat faptul că opt aliaţi urmează să pună în aplicare în acest an obiectivul de alocare a 2% din produsul intern brut pentru cheltuieli de apărare: SUA, Estonia, Grecia, Marea Britanie, Letonia, Lituania, Polonia şi România. 

El a admis disensiunile în creştere dintre Europa şi SUA, dar a apreciat că NATO va continua să fie "piatra de temelie a securităţii transatlantice, în ciuda acestor dezacorduri". Cu o zi înainte de participarea la summitul NATO de la Bruxelles, preşedintele american Donald Trump a criticat din nou luni ţările aliate, reluându-şi solicitarea ca acestea să îşi majoreze cheltuielile militare.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy