Statul Major al forţelor armate ucrainene: Trupele ruse au oprit temporar ofensiva în Donbas

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Forţele armate ruse şi-au oprit temporar ofensiva în estul Ucrainei în timpul nopţii de joi spre vineri, a anunţat Statul Major al forţelor armate ucrainene, transmite DPA.

"În direcţia Izium, (duşmanul) nu a efectuat nicio operaţiune ofensivă", a transmis Statul Major în ultimul buletin de război, remarcând că forţele ruse şi-au limitat activităţile la operaţiuni de recunoaştere şi foc de artilerie.

Zona din jurul Iziumului, din regiunea Harkov, a fost principala ţintă a activităţilor trupelor ruse în ultimele zile. Avansând către sud, se pare că scopul ar fi să încercuiască forţele ucrainene în regiunea Donbas, remarcă dpa.

Şi în alte zone de-a lungul liniei de front a fost relativ linişte, potrivit Statului Major ucrainean. Au fost raportate atacuri ale artileriei în apropiere de Doneţk, dar nu au mai existat şi alte încercări de a lua cu asalt oraşul.

Serviciul de informaţii britanic a informat la rândul său că progresele făcute de trupele ruse în regiunea Donbas au fost împiedicate de rezistenţa fermă a ucrainenilor.

"Câştigurile teritoriale ale ruşilor au fost limitate şi s-au realizat cu costuri semnificative pentru forţele ruse", a scris Ministerul Apărării de la Londra pe contul de Twitter. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel