Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene: Forţele ruse de ocupaţie încearcă să creeze condiții pentru reluarea ofensivei în anumite zone

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Trupele ruse plănuiesc să reia ofensiva pe anumite zone ale frontului, informează Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene într-un comunicat de presă, transmite Censor.NET .

Potrivit armatei ucrainene, forţele ruse de ocupaţie continuă să-și concentreze eforturile pe stabilirea controlului deplin asupra teritoriilor regiunilor Lugansk și Donețk, menținerea zonelor capturate temporar din regiunea Herson și părți din regiunile Harkov, Zaporojie și Mikolaiv, creând condiții favorabile pentru reluarea ofensivei în anumite direcții, precum și blocarea comunicațiilor maritime ale Ucrainei în Marea Neagră.

Situația în direcțiile Volin și Poliske nu s-a schimbat semnificativ. Unitățile Forțelor Armate ale Republicii Belarus continuă să îndeplinească sarcina de a întări protecția secțiunii graniței belaruso-ucrainene din regiunile Brest și Gomel.

Există încă îngrijorări serioase că forţele ruse de ocupaţie să lanseze rachete de pe teritoriul și din spațiul aerian al Republicii Belarus. 

 

Rusia nu este interesată de negocieri, ci să domine complet Ucraina

 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, consideră că Rusia vorbește limba ultimatumurilor.

„Ne-au capturat și torturat poporul, apoi au emis un ultimatum”, a spus Zelenski miercuri, relatează Censor.NET cu referire la serviciul de presă al şefului statului ucrainean.

,,Într-adevăr, motivul principal al agresiunii rusești împotriva ucrainenilor este pur colonialist - conducerea rusă dorește să domine teritoriul ucrainean și resursele noastre. Și multă vreme s-a auzit la Moscova că nu vor reface imperiul rusesc fără a pune mâna pe teritoriul Ucrainei'', a precizat Volodimir Zelenski

,,Cu toate acestea, a devenit o luptă mult mai profundă decât orice intenții imperiale sau geopolitice. Rusia duce literalmente un război împotriva vieții poporului nostru, împotriva însuși dreptului la viață al ucrainenilor. Rusia dorește cu adevărat să pună mâna pe teritoriul Ucrainei. Și are nevoie de acest teritoriu fără ucraineni'', a mai spus preşedintele Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel