Statul Islamic revendică masacrul de la Moscova: SUA au avertizat Rusia cu privire la un posibil atac terorist cu doar câteva zile înainte

Darius Muresan |
Data publicării:
Atentat la Moscova revendicat de Statul Islamic. Foto: Captură video Twitter
Atentat la Moscova revendicat de Statul Islamic. Foto: Captură video Twitter

Casa Albă a declarat vineri că Statele Unite au avertizat Rusia în luna martie cu privire la posibilitatea unui atac terorist care ar putea viza "mari adunări" la Moscova.

Această declarație a venit la scurt timp după atentatul în care au fost ucise peste 60 de persoane într-o sală de concerte din apropierea capitalei ruse.

Adrienne Watson, purtătoarea de cuvânt a Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă, citată de Agerpres și agenții internaționale precum Reuters sau AP, a precizat că la începutul lunii martie guvernul american a obținut informații cu privire la planurile unui atentat terorist la Moscova, care ar fi putut viza evenimente de amploare, inclusiv concerte. Aceste informații au fost împărtășite cu autoritățile ruse.

Potrivit Comitetului de anchetă rus, peste 60 de persoane au fost ucise și alte 115 au fost rănite atunci când bărbați înarmați, îmbrăcați în uniforme de camuflaj, au deschis focul asupra mulțimii la un concert organizat la sala Crocus City Hall, situată în apropierea Moscovei.

 

FSB a efectuat o operațiune împotriva Statului Islamic în Ingușeția, parte a Rusiei, cu doar câteva săptămâni înainte de atentatul de ieri

 

2. Luptători ... (luptatori-fsb-rusia_36107900.jpg)

Luptători FSB, în Federația Rusă. Sursă foto: FSB

Trebuie precizat că la începutul lunii martie FSB-ul rus a efectuat o operațiune în Ingușetia, o republică din sudul Caucazului cu populație majoritar musulmană. Operațiunea era îndreptată împotriva Statului Islamic iar în timpul intervenției au fost uciși șase combatanți ai grupării teroriste.  

FSB a descins în orașul Karabulak din Ingușetia. Nu există încă informații care să lege atentatul de la Moscova de ieri cu ampla operațiune din Ingușetia de la începutul acestei luni.

Cert e că peste 4.500 de ruși din Caucaz au luptat alături de Statul Islamic în ultimii ani.

Republicile Cecenia, Ingușetia și Daghestan sunt majoritar musulmane și au fost în permanență un factor de amenințare teroristă asupra statului rus.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel