Statul Islamic, lovituri în Siria. Peste 100 de morţi

Mihai Ciobanu |
Data publicării:
bombardament siria
bombardament siria

Peste 100 de persoane au murit în urma atacurilor comise miercuri de gruparea jihadistă Statul Islamic.

Peste 100 de persoane şi-au pierdut viaţa într-o serie de atacuri comise miercuri de gruparea jihadistă Statul Islamic în provincia As-Suwayda (sudul Siriei), potrivit unui nou bilanţ al victimelor dat publicităţii de Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP. 

'Treizeci şi cinci de civili au fost ucişi împreună cu 67 de luptători pro-regim', a indicat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane. 'Acesta este cel mai sever bilanţ în provincia respectivă de la începutul conflictului' în 2011. Un bilanţ precedent consemna 54 de morţi. 

Trei atacatori sinucigaşi ai grupării jihadiste Statul Islamic au comis atentate în localităţi controlate de regimul lui Bashar al-Assad în provincia sudică As-Suwayda, acestea fiind primele atacuri de asemenea amploare lansate de Statul Islamic după luni de zile pe teritoriul sirian, conform OSDO, o organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra, dar care dispune de o reţea de informare pe întreg teritoriul Siriei. 

Această provincie se află în întregime sub controlul forţelor pro-regim. Jihadiştii Statului Islamic sunt prezenţi într-o regiune deşertică situată la nord-est de graniţele provinciei, de unde lansează atacuri din când în când, notează AFP. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel