Gruparea teroristă ”Stat Islamic” a revendicat masacrul din Iran

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Iran / pexels, Lara Jameson
Iran / pexels, Lara Jameson

Statul Islamic (SI) a revendicat masacrul de la Kerman, Iran, unde exploziile au ucis peste 100 de oameni, potrivit Reuters. Făptuitorii au detonat explozivii, la o adunare memorială cu ocazia celei de-a patra comemorări de la moartea generalului Kasem Soleimani.

Două explozii în apropierea cimitirului din Kerman, Iran, unde este înmormântat generalul Soleimani, care a fost lichidat într-o operațiune americană, la Bagdad în 2020, au ucis cel puțin 100 de persoane și au rănit alți 100 de oameni, informează Reuters.

Implicarea IS a fost speculată aproape imediat după ce împrejurările exploziilor au ieșit la iveală.

Postul BBC, citând presa iraniană, a declarat că prima explozie a avut loc în jurul orei 12:20 într-o mulțime la aproximativ 700 de metri de cimitirul Kerman, unde se află mormântul lui Soleimani.

A doua explozie, de data aceasta într-o mulțime de oameni care s-au grăbit să ajute victimele primei explozii, a avut loc aproximativ 15 minute mai târziu. Această întârziere și faptul că bombele au fost detonate cu telecomandă a indicat ca autor oraganizația terorită Stat Islamic.

Soleimani, comandantul forțelor Al-Quds, corpul expediționar de elită al Gărzilor Revoluționare Iraniene, a fost desemnat de Washington drept terorist.

 Influentul general a supravegheat programul nuclear al Iranului și a fost considerat arhitectul unei strategii de așa-numite războaie prin proxy, în care Teheranul folosește miliții prietene pentru a-și promova propriile interese în regiunea extinsă a Orientului Mijlociu, în loc să se implice direct în conflicte militare.

Șiitul Soleimani a „aranjat” și salvarea președintelui sirian Bashar Assad, care, cu sprijinul generos al Rusiei, a ajutat la înăbușirea rebelilor și a IS predominant sunit.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel