Statul Islamic a revendicat atacul din nordul Libanului

Eduard Pascu / 05 iul 2019 / 12:01
Gruparea Stat Islamic
Gruparea Stat Islamic

Statul Islamic a revendicat responsabilitatea unui atac comis în nordul Libanului în iunie, în care au fost ucişi doi poliţişti şi doi militari, a anunţat săptămânalul grupării jihadiste, al Nabaa, citat vineri de DPA.

În ediţia sa publicată joi noapte, ziarul scrie că bărbatul care a atacat armata libaneză în oraşul port Tripoli era "unul dintre soldaţii" miliţiei Stat Islamic (SI).

Ziarul, citând o sursă de securitate, nu oferă detalii despre atac.

Abdel-Rahman Mabsout, un presupus extremist sunit, a aruncat o grenadă de mână spre o patrulă a poliţiei pe 3 iunie, ucigând doi poliţişti, şi apoi în confruntarea cu soldaţii şi-a detonat centura explozivă şi s-a sinucis. Incidentul a fost condamnat de oficiali libanezi.

Mabsout a luptat alături de SI în Siria, potrivit unei surse de securitate la Tripoli. Mabsout a părăsit Libanul în 2015, îndreptându-se către Siria vecină, prin Turcia, pentru a lupta în rândurile organizației teroriste, mai ales în orașul sirian Raqqa, înainte ca organizația să sufere pierderi militare, pierzând toate teritoriile pe care le controla.

(w670)

El a fost arestat de forţele de securitate libaneze sub acuzaţia de terorism în 2016 şi eliberat din Închisoarea Centrală Roumieh la sfârşitul anului 2017.

Într-un videoclip difuzat pe social media şi care ar fi fost înregistrat de Mabsout înainte de atac, el le cere oamenilor "să se teamă de Dumnezeu". 

Vezi și: Damascul acuză SUA. Atac aerian, soldat cu zeci de civili morți în Siria

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy