Statul Islamic a revendicat atacul din nordul Libanului

Eduard Pascu |
Data publicării:
Gruparea Stat Islamic
Gruparea Stat Islamic

Statul Islamic a revendicat responsabilitatea unui atac comis în nordul Libanului în iunie, în care au fost ucişi doi poliţişti şi doi militari, a anunţat săptămânalul grupării jihadiste, al Nabaa, citat vineri de DPA.

În ediţia sa publicată joi noapte, ziarul scrie că bărbatul care a atacat armata libaneză în oraşul port Tripoli era "unul dintre soldaţii" miliţiei Stat Islamic (SI).

Ziarul, citând o sursă de securitate, nu oferă detalii despre atac.

Abdel-Rahman Mabsout, un presupus extremist sunit, a aruncat o grenadă de mână spre o patrulă a poliţiei pe 3 iunie, ucigând doi poliţişti, şi apoi în confruntarea cu soldaţii şi-a detonat centura explozivă şi s-a sinucis. Incidentul a fost condamnat de oficiali libanezi.

Mabsout a luptat alături de SI în Siria, potrivit unei surse de securitate la Tripoli. Mabsout a părăsit Libanul în 2015, îndreptându-se către Siria vecină, prin Turcia, pentru a lupta în rândurile organizației teroriste, mai ales în orașul sirian Raqqa, înainte ca organizația să sufere pierderi militare, pierzând toate teritoriile pe care le controla.

(w670)

El a fost arestat de forţele de securitate libaneze sub acuzaţia de terorism în 2016 şi eliberat din Închisoarea Centrală Roumieh la sfârşitul anului 2017.

Într-un videoclip difuzat pe social media şi care ar fi fost înregistrat de Mabsout înainte de atac, el le cere oamenilor "să se teamă de Dumnezeu". 

Vezi și: Damascul acuză SUA. Atac aerian, soldat cu zeci de civili morți în Siria

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel