Statele Unite vor numi un general american pentru Ucraina. Operațiunea de sprijin a armatei ucrainene primește un nume oficial

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Statele Unite intenționează să numească un general care să conducă efortul de instruire, asistență și sprijinire a Ucrainei în faţa agresiunii militare ruse. De asemenea, Washingtonul ar intenţiona ca operațiunea de sprijin a Ucrainei să primească şi un nume oficial, după modul în care Pentagonul a numit misiunile din Irak și Afganistan „Operation Iraqi Freedom”, respectiv „Operation Enduring Freedom” și „Operation Freedom's Sentinel”.

În următoarele săptămâni, administrația președintelui american Joe Biden intenționează să pună în aplicare o astfel de decizie - să numească un general care să conducă efortul de instruire, asistență și sprijinire a Ucrainei în fata agresiunii ruse - a relatat The Wall Street Journal cu referire la oficiali americani.

The Wall Street Journal precizează că alegerea unui nume oficial pentru misiunea de asistență și sprijinire a Ucrainei este semnificativă din punct de vedere birocratic, pentru că implică un angajament pe termen lung din partea Statelor Unite, cum ar fi alocarea de fonduri dedicate și posibilitatea unor plăți speciale, medalii și decorații pentru militarii care participă la misiune.

Denumirea operațiunii recunoaște în mod oficial efortul SUA în cadrul armatei, la fel ca și modul în care Pentagonul a denumit misiunile din Irak și Afganistan: Afghanistan Operation Iraqi Freedom, Operation Enduring Freedom și Operation Freedom’s Sentinel.

Publicația americană notează că numirea unui general responsabil pentru misiunea militară din Ucraina va însemna formarea unei structuri de management pentru coordonarea eforturilor de sprijinire a militarilor ucraineni pe termen lung. De asemenea, Pentagonul consideră că, în următorii ani, Forțele Armate Ucrainene vor face o tranziție treptată la echipamente militare la standarde NATO.

La 24 august, președintele SUA, Joe Biden, i-a felicitat pe ucraineni cu ocazia Zilei Independenței Ucrainei și a anunțat un pachet de asistență militară în valoare de 2,98 miliarde de dolari. Aceste fonduri vor fi cheltuite pentru sisteme de apărare aeriană, sisteme de artilerie și muniție, UAV-uri și sisteme radar.

În momentul de fată, Statele Unite se concentrează pe creșterea aprovizionării Forţelor Armate Ucrainene cu rachete ghidate GMLRS cu o rază de acțiune de până la 84 de kilometri.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel