Statele Unite vor acorda Ucrainei 140 de milioane de dolari sub forma unui ajutor militar

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul de Stat al SUA a aprobat alocarea a 141,5 milioane de dolari pentru consolidarea securității și apărării Ucrainei, relatează Vocea Americii citând publicația Defense News. Banii vor fi folosiți pentru a achizitionarea de puști cu luneta și lansatoare de grenade.


Administraţia SUA a luat hotărârea acordării unui ajutor militar pentru Ucraina în valoare de aproape 140 de milioane de dolari, în urma revizuirii unor programe în acest sens, a anunţat consilierul secretarului de stat al SUA pentru afaceri politico-militare, Clarke Cooper, în timpul unei întâlniri cu jurnaliştii.

,,Sunt bucuros să vă anunţ că am trimis o notificare oficială referitoare la conturile noastre din care va fi acordat Ucrainei un ajutor în sfera securităţii. Este vorba în total de aproape 140 de milioane de dolari cu titlu de ajutor militar pentru Ucraina" , a declarat reprezentantul Departamentului de Stat al SUA.

Se precizează faptul că această sumă este acordată suplimentar la ajutorul militar în valoare de 250 de milioane de dolari pentru Ucraina, care a fost acordat anterior de Departamentul Apărării al SUA.

Potrivit afirmaţiilor sale, notificarea menţionată a fost adresată administraţiei Congresului american

Amintim că, la sfârşitul lunii august, publicaţia americană Politico, citând un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului Apărării al SUA, a raportat că Pentagonul, la solicitarea Casei Albe, a finalizat o analiză a sumei de ajutor militar acordat Ucrainei și a ajuns la concluzia că programul de ajutor în privinţa securităţii trebuie să continue.

Rezultatele analizei au fost raportate la Casa Albă. Statele Unite oferă Ucrainei asistenţă militară în valoare de 250 de milioane de dolari, în contextul acţiunilor de contracarare a Rusiei.

Publicaţia citată a precizat la acel moment că Donald Trump dorea să se convingă că aceşti bani vor fi folosiţi în cel mai bun mod din punct de vedere al intereselor Statelor Unite ale Americii. Pe perioada efectuării revizuirii, aceste fonduri au fost îngheţate. Amintim că, în conformitate cu informaţiile Departamentului american al Apărării, din 2014 volumul total al ajutorului militar oferit de Washington Kievului s-a ridicat la 1,5 miliarde de dolari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel