Statele Unite recunosc în mod oficial suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan (Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele american Donald Trump a semnat, luni, la Casa Albă, în prezenţa premierului israelian Benjamin Netanyahu, decretul prin care recunoaşte oficial suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, relatează AFP şi Reuters.

În plină campanie electorală în ţara sa, Netanyahu a declarat că Israelul "nu va renunţa niciodată" la cea mai mare parte a Golanului sirian capturat de statul evreu în timpul Războiului de Şase Zile din 1967, înainte de anexarea acestuia în 1981 care nu a fost niciodată recunoscută de comunitatea internaţională.



Decretul a oficializat declaraţia preşedintelui Trump din 21 martie, când a afirmat că este timpul ca ''Statele Unite să "recunoască pe deplin" suveranitatea israeliană asupra Golanului.

,,După 52 de ani, este timpul ca Statele Unite să recunoască deplin Suveranitatea Israelului asupra Înălţimilor Golan, care sunt de o importanţă strategică şi de securitate crucială pentru Statul Israel şi Stabilitatea Regională!'', a scris preşedintele american într-un mesaj postat joia trecută pe Twitter.

Premierul israelian a salutat această declaraţie, scriind pe Twitter ''că în momentul în care Iranul încearcă să folosească Siria ca o platformă pentru a distruge Israelul, preşedintele Trump recunoaşte cu curaj suveranitatea israeliană asupra Înălţimilor Golan. Mulţumesc preşedintelui Trump!''.

Pe de altă parte, Trump a calificat drept un ''atac josnic'' tirul cu rachete din Fâşia Gaza care s-a soldat cu şapte răniţi în apropiere de Tel Aviv, duminică seara. Armata israeliană a lansat în represalii atacuri în Fâşia Gaza.

Statele Unite ale Americii "recunosc dreptul absolut al Israelului de a se apăra", a declarat preşedintele american Donald Trump, alături de premierul israelian Benjamin Netanyahu la Casa Albă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel