Statele Unite pregătesc un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite pregătesc un ajutor militar suplimentar pentru Ucraina, precizează agenţia de presă Reuters cu referire trei surse oficiale familiarizate cu subiectul. Administrația președintelui american Joe Biden pregătește un nou pachet de asistență de securitate pentru Ucraina în valoare de circa 800 de milioane de dolari.

Potrivit unor surse, anunțul acestui pachet poate avea loc vineri, 19 august, sau săptămâna viitoare. Costul asistenței se poate modifica și el.

Pachetul anterior de sprijin militar american în valoare de până la 1 miliard de dolari pentru a satisface nevoile Ucrainei a inclus muniție suplimentară pentru sistemele de rachete și artilerie M142 HIMARS. Până acum, Ucraina a primit 16 astfel de sisteme de artilerie.

Preşedintele Biden ar urma să autorizeze acordarea acestei asistenţe recurgând la autoritatea de retragere prezidenţială ce îi permite liderului de la Casa Albă să aprobe transferul de arme în exces din stocurile americane, conform surselor care au furnizat aceste informaţii sub protecţia anonimatului pentru Reuters.

De când trupele ruse au invadat Ucraina în luna februarie, conflictul s-a transformat într-un război de uzură, purtat de cele două tabere în special în estul şi sudul Ucrainei.

Washingtonul a trimis guvernului de la Kiev asistenţă de securitate în valoare de miliarde de dolari.

De asemenea, Pentagonul a anunțat anterior transferul de rachete pentru sistemele antiaeriene NASAMS. Apărarea aeriană a Ucrainei urmează să primească două baterii ale sistemelor de apărare aeriană NASAMS. 

La sfârşitul lunii iulie, Statele Unite au început procesul de achiziționare a sistemelor norvegiene de rachete antiaeriene NASAMS pentru a le transfera ulterior către Forțele Armate ale Ucrainei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel