Sprijinirea familiilor militarilor căzuți sau răniți în TO. Podaru (Leviatan Design): Dorim să implementăm în România modelul din SUA

Armata României în timpul misiunii din Afganistan. Sursă foto: MApN
Armata României în timpul misiunii din Afganistan. Sursă foto: MApN

Încă din vara acestui an DefenseRomania a scris că în țara noastră ar putea fi înființată o asociație de tip TAPS (Tragedy Assistance Program For Survivors), pentru susținerea familiilor militarilor răniți, căzuți sau întorși din teatrele de operațiuni (TO). Initiațiva e susținută de compania românească Leviatan Design care  a propus crearea TAPS Romania.

Un asemenea demers a fost discutat la vremea respectivă în SUA de către Cătălin Podaru, directorul Leviatan Design, companie românească specializată în proiecte de infrastructură de apărare NATO. Acesta a participat la evenimentele organizate de TAPS în marja Memorial Day Weekend.

Un asemenea program nu vizează doar militari răniți în TO, familiile îndurerate a celor căzuți, dar se adresează și ostașilor întorși din teatrele de operațiuni.

În vara acestui an, în cadrul interviului pe care echipa Leviatan Design l-a acordat DefenseRomania, s-a discutat inclusiv despre această inițiativă care s-ar putea naște pe model american.

„TAPS (Tragedy Assistance Program For Survivors) e o inițiativă înființată de Bonnie Carroll în America după ce a avut propria ei dramă. Acest ONG care e deja la nivel internațional pune accent pe sprijinul famillilor soldaților care și-au dat viața în timpul misiunilor.

De ce sprijinim astfel de inițiativă? Una din valorile în care credem și în care acționăm e că oamenii din companii și companiile trebuie să se implice și să dezvolte și un rol social, nu doar economic. Fiind implicați și în proiecte din zona de apărare credem cu tărie că prin această inițiativă pe care să o aducem în România să găsim la nivel uman ceea ce ne unește: Valorile comune, suferințele comune, ceea ce prețuim. Credem că sprijinul pentru această inițiativă e de fapt fundamentul care reunește valorile comune ale unor state, peste care se pot adăuga valorile sociale, democratice și apoi parteneriatele strategice”, a explicat Cătălin Podaru, CEO Leviatan Design, compania care sprijină înființarea unei asociații de tip TAPS în România.

 

Câteva cifre despre TAPS

 

Pentru a înțelege rolul major e care astfel de organizații îl au în societate, câteva cifre aferente anului 2021:

- TAPS a sprijinit peste 9000 de familii recent îndoliate să își continue viața în societate;

- În medie, 25 de supraviețuitori s-au îndreptat zilnic către TAPS pentru sprijin;

- De asemenea, TAPS a strâns donații de 16 milioane de dolari pentru a sprijini aproape 100.000 de militari care au supraviețuit tragediilor;

- Într-un singur an, TAPS a interacționat cu familiile militarilor în peste 15.700 de apeluri telefonice, a organizat 930 de evenimente pentru 15.000 de participanți și a implementat 71 de programe de formare pentru 8.300 de participanți.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel