Sprijin militar pentru Ucraina. Biden a aprobat transferul a 100 de drone, 800 sisteme de rachete Stinger și 2.000 de rachete Javelin

Costea Cătălin |
Data publicării:

Președintele american Joe Biden a ordonat în seara zilei de ieri, 16 martie, transferul a 800 de sisteme antiaeriene Stinger, 2.000 de rachete ghidate antitanc Javelin,  6.000 de sisteme portabile antiblindat AT-4 și 1.000 de alte arme individuale de luptă împotriva blindatelor.

Această nouă alocare ridică valoarea asistenței de securitate aprobate de SUA pentru Ucraina la 1 miliard de dolari doar în această săptămână.

Cel mai recent lot presupune transferuri directe de echipamente de la Departamentul Apărării al SUA către armata ucraineană.

Pachetul va include, de asemenea, 100 de sisteme aeriene fără pilot de nivel tactic - „ceea ce demonstrează angajamentul nostru de a trimite cele mai moderne sisteme ale noastre în Ucraina pentru apărarea acesteia”, după cum a precizat președintele Biden - 100 de lansatoare de grenade, 5.000 de puști, 1.000 de pistoale, 400 de mitraliere și 400 de pistoale automate, împreună cu peste 20 de milioane de cartușe pentru arme de calibru mic și pentru aruncătoare de grenade. Pachetul include, de asemenea, 25.000 de seturi de protecție antiglonț și 25.000 de căști.

În plus, Statele Unite lucrează cu aliații pentru a identifica și transfera sisteme antiaeriene cu rază mai lungă de acțiune în Ucraina, a mai declarat președintele american.

Potrivit mai multor surse, sistemele la care se face referire sunt în principal sistemele de apărare antiaeriană S-300, pe care militarii ucraineni știu să le opereze, aflate în serviciu în mai multe țări din estul Europei, cum ar fi Polonia, Letonia, Ungaria și Grecia.

Referitor la transferurile efectuate până în prezent, partea americană și-a exprimat îngrijorarea că există arme americane care au căzut în mâinile rușilor, iar aceștia de regulă predau armele de fabricație străină rebelilor din Donețk și Lugansk pentru a fi folosite în lupta cu armata ucraineană.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel