Frontul din Bahmut: Momentul în care mai multe transportoare blindate M113 sunt aruncate în luptă împotriva mercenarilor Wagner (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Unul dintre primele vehicule blindate pe care Ucraina le-a primit la începutul războiului a fost legendarul transportor blindat pe şenile M113. Un model mai vechi de vehicul militar blindat american, dar livrat în cantități mari Ucrainei. În prezent, armata ucraineană foloseşte intens acest vehicul de luptă al infanteriei pe câmpul de luptă. O înregistrare video, publicată pe reţele de socializare, arată o unitate ucraineană care aruncă în luptă mai multe transportoare blindate M113 și YPR-765, furnizate de Olanda, într-un asalt asupra pozițiilor mercenarilor Wagner Group.

Un material video distribuit pe rețelele de socializare în urmă cu câteva zile, pe 18 martie, arată cum transportor blindat pe şenile M113 înaintează pe front.

Acțiunea are loc în Bakhmut - epicentrul războiului din Ucraina din ultima lună. Transportoarele blindate YPR-765 furnizate de Olanda, care sunt o versiune uşor modificată a legendarului transportor blindat pe şenile M113, pot fi observat cu acţiune pe câmpul de luptă.

De asemenea, putem observa cum transportoarele blindate M113 avansează și se retrag continuu - acestea nu se opresc pentru că vor fi mai ușor de țintit de focul inamic.

Materialul video este cu adevărat intrigant, dar arată că Ucraina va avea nevoie de mai multe vehicule blindate. Adevărul este că forțele armate ucrainene sunt foarte vulnerabile la acest capitol - lăsate singure pe câmpul de luptă, transportoarele blindate devin ţinte sigure. Este nevoie de sprijin din partea infanteriei în acest sens, cu vehicule de luptă mult mai avansate pe câmpul de luptă.

La 15 martie, trupele ucrainene au încercat o acţiune în forță asupra pozițiilor rusești la sud de localitatea Novodanilivka, în regiunea Zaporojie din Ucraina. După ce au ajuns la prima linie de tranșee, ucrainenii au fost ținta infanterie ruse care s-a dovedit mai bine pregătita pe câmpul de luptă.

Forțele Armate Ucrainene au încercat să lovească pozițiile armatei ruse ruse, dar au fost puternic atacate și au eșuat. După cum se poate observa în imagini, mai multe vehicule blindate ucrainene au fost distruse pe câmpul de luptă. Vehiculele blindate ucrainene au fost atacate de Forțele Armate Ruse atunci când se aflau în câmp deschis.

Cu toate acestea, un lucru este cert - Ucraina încearcă să facă față pe câmpul de luptă cu tot ceea ce îi pun la dispoziţie statele occidentale. De asemenea, aceste imagini ne arată şi cât de multă nevoie are armata ucraineană de vehicule blindate moderne - tancuri, vehicule de luptă şi transportoare blindate.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel