Spionajul militar ucrainean: Militarii ruşi care au comis atrocități la Bucha se întorc în Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
O marte dintre militarii ruşi care fac parte din a 64-a Brigadă motorizată a armatei ruse. Sursa Foto: Direcția Principală de Informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării.
O marte dintre militarii ruşi care fac parte din a 64-a Brigadă motorizată a armatei ruse. Sursa Foto: Direcția Principală de Informații (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării.

Direcţia Principală de Informaţii Militare (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării, a precizat într-un comunicat, publicat cu câteva ore în urmă, că militarii ruși care au comis atrocități în Bucha vor reveni în Ucraina pentru a participa la continuarea ''misiunii speciale'' pe care armata rusă o planifica în estul teritoriului ucrainean.

Cea de a 64-a brigadă motorizată a Armatei a 35-a, ai cărei militari au masacrat și torturat civili în Bucha, va fi readusă în Ucraina. Comandamentul forţelor armate ruse nu va dispune rotirea personalului din această unitate și îl va trimite din nou, în prima linie, precizează serviciul militar ucrainean de informaţii GUR.

Începând cu 4 aprilie, brigada a fost retrasă din Ucraina în Belarus și se afla în apropierea orașului Mozir. Până pe 6 aprilie, militarii ruşi vor fi transferaţi la Belgorod, Rusia.

,,După o vacanță de două zile, plănuiesc să se întoarcă în Ucraina într-unul dintre cele mai tensionate locuri (aproximativ - direcția Harkov). De obicei, unitățile rusești care părăsesc zona de război au mult mai mult timp pentru a se reorganiza'', subliniază GUR.

Un astfel de program indică faptul că „Brigada 64” așteaptă să primească „sarcini speciale”. Cei care au comis genocidul la Bucha îl pot repeta şi în alte orașe ucrainene, susţine  Direcţia Principală de Informaţii Militare.

GUR mai precizează în comunicatul de presă că militarii ruşi din Brigada 64 sunt conştienţi de rezonanța evenimentelor de la Bucha și că vor fi traşi la răspundere pentru crimele comise. Ţinând cont de aceste aspecte, militarii ruşi s-au opus întoarcerii în Ucraina, dar, cu toate acestea, comandamentul rus ignoră dorinţele lor şi îi amenință cu închisoarea dacă refuză să continue lupta.

În prezent, anchetatorii ucraineni și internaționali documentează numeroase crime de război și crime împotriva umanității comise de armata rusă. 

Amintim că oraşele ucrainene Irpin, Bucha, Gostomel și întreaga regiune Kiev au fost eliberate de sub ocupaţia forţelor ruse invadatoare. Dar, în timp ce militarii ucraineni recucereau aceste oraşe, au găsit sute de trupuri neînsufleţite ale unor civili torturaţi şi ucişi cu sălbăticie de militarii ruşi.

Ieri, serviciul ucrainean de informaţii militare GUR au publicat, pe pagina sa web, datele personale ale circa 1.600 de soldaţi ruşi care au acţionat în localitatea Bucha din apropiere de Kiev, cu nume, prenume, data naşterii şi gradul militar.

Lista corespunde soldaţilor din a 64-a brigadă motorizată a armatei ruse, acuzată de Kiev că este implicată în uciderea a peste 340 de civili în oraşul Bucha. Imagini filmate după retragerea trupelor ruse arată civili morţi pe străzi, unii dintre ei cu mâinile legate sau îngropaţi în gropi comune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel