Specialist în misiuni ultrasecrete, ales să conducă forţele din Afganistan

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Un general din Forţele speciale a fost ales de către Pentagon să conducă forţele americane şi ale NATO în Afganistan.

Un specialist în misiuni periculoase şi ultrasecrete este noul conducător ales de către Pentagon al forţelor americane şi ale NATO în Afganistan, a declarat un marţi un responsabil militar pentru AFP. 

"Ne aşteptăm la un anunţ" privind nominalizarea generalului Scott Miller, de 57 de ani, a declarat acest responsabil militar pentru AFP, confirmând astfel informaţiile din Wall Street Journal. 

Dacă nominalizarea sa este confirmată de Senat, el îi va urma în funcţie generalului John Nicholson, care a fost numit în martie 2016 în fruntea forţelor Alianţei Nord-Atlantice în Afganistan pentru o perioadă de doi ani. 

Generalul Miller conduce în prezent aşa-numita Joint Special Operations Command (JSOC), care reuneşte unităţile de elită ale Forţelor speciale precum Delta Force din forţele terestre şi Navy Seals Team 6, autoarea operaţiunii în cadrul căreia Ossama bin Laden a fost ucis în 2011 în Pakistan. 

Potrivit Wall Street Journal, generalul Miller a condus un grup de comando al Delta Force în Somalia în octombrie 1993 într-o luptă de la Mogadiscio care s-a soldat cu moartea a 19 militari americani şi care a fost ecranizată în filmul "Black Hawk Down". 

Generalul are mai multe misiuni în Afganistan şi în Irak

Venirea sa în fruntea forţelor NATO în Afganistan va interveni într-un context dificil, armata afgană întâmpinând încă dificultăţi în combaterea talibanilor şi a grupării Statul Islamic care au comis recent mai multe atentate criminale. 

Circa 14.000 de militari americani sunt încă desfăşuraţi în Afganistan, unde reprezintă cel mai mare contingent al forţelor NATO însărcinate cu formarea şi susţinerea armatei afgane. Unii dintre aceştia participă şi la operaţiuni antiteroriste, care vizează în special Statul Islamic. 

Într-un comunicat, Pentagonul a refuzat să confirme oficial desemnarea generalului Miller. "Nu avem nimic de anunţat în acest stadiu. Noi nu discutăm deliberările noastre interne", se menţionează în textul citat.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel