Spațiul Schengen, sub presiune: Germania reia controalele pe granița cu Cehia și Polonia

Schengen / frontierea franco-elevețiană, flickr / bobbsled
Schengen / frontierea franco-elevețiană, flickr / bobbsled

Decizia Germaniei de a relua controlul la frontierele sale cu Cehia și Polonia are aplicabilitate imediată.

Poliția germană începe controale flexibile și mobile sporite la granițele cu Cehia și Polonia. Potrivit Ministrul german de interne Nancy Faese, controalele nu vor fi staţionare, ci adaptate situaţiei actuale, arată TVP care citează Deutschlandfunk.

Controalele sunt convenite cu statele vecine şi, prin urmare, nu fac obiectul notificării Uniunii Europene.

„Pregătim controale staţionare la frontieră. Vor fi verificări suplimentare și vom vedea ce rezultate aduc”, a anunțat Faese miercuri pentru postul de radio Deutschlandfunk. Ea a considerat important ca ofițerii de poliție să se afle pe toată lungimea graniței și nu doar la punctele de trecere selectate pe care contrabandiștii le-ar putea ocoli.

Totodată, ea a specificat că perchezițiile inopinate și posibilitatea ca polițiștii germani să opereze direct pe teritoriul statelor vecine ca fiind mai eficiente decât controalele permanente.

 

Migranții ajung în Germania în principal prin Republica Cehă și Polonia

 

Cele mai recente cifre ale poliției germane arată că majoritatea migranților ilegali intră acum în Germania prin Cehia și Polonia.

„Pentru mine, este important ca măsurile să fie eficiente, să acționăm în strânsă cooperare cu statele vecine. Republica Cehă a declarat deja că va efectua controale intensificate cu polițiștii federali pe teritoriul ceh”, a spus ea.

Ministrul de Interne ceh, Vít Rakušan, a confirmat, de asemenea, verificările comune ale ofițerilor de poliție cehi și germani de pe partea cehă a frontierei marți. El a spus miercuri că controalele mobile aleatorii la granița cu Germania se fac în baza acordului semnat cu ministrul Faeser. „Acțiunile comune ale poliției de frontieră vizează combaterea eficientă a contrabandiștilor”, a spus el.

El a reamintit că, miercuri după-amiază, președintele poliției Martin Vondrášek va purta discuții cu omologul său federal german, Dieter Romanno. Vondrášek va comenta rezultatul întâlnirii la ora 16:30.

Sute de mii de cereri de azil

Deocamdată, Germania nu va introduce controale staționare la granița cu Austria. Cu toate acestea, Faese nu exclude introducerea unor astfel de controale, în trecut le-a numit în repetate rânduri ultima opțiune.

Faese este sub presiunea regiunilor și a opoziției conservatoare pentru a opri migrația ilegală. Până la sfârșitul lunii august, 204.000 de persoane au solicitat azil în țară. Se așteaptă ca până la sfârșitul anului să existe până la 400.000 de astfel de solicitări.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel