Spania va trimite încă două sisteme de apărare aeriană Hawk în Ucraina

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Spania a decis să furnizeze Ucrainei sisteme suplimentare de apărare aeriană HAWK pentru a răspunde nevoilor acesteia în materie de sisteme de apărare aeriană, a declarat Margarita Robles, ministrul spaniol al apărării, în timpul unei întâlniri cu militarii ucraineni. Astfel, Ucraina va primi încă două sisteme Hawk în plus față de cele patru deja livrate până acum.

Spania va trimite Ucrainei alte două sisteme de apărare aeriană "Hawk", care se vor adăuga celor patru lansatoare de rachete deja trimise pentru a ajuta ţara să se protejeze împotriva rachetelor ruseşti, a anunţat guvernul spaniol joi, relatează AFP.

"Două lansatoare suplimentare vor fi trimise, pentru că este tocmai ceea ce NATO ne-a solicitat" pentru a ajuta Ucraina, unde ruşii au declanşat o ofensivă pe 24 februarie, a declarat ministrul apărării, Margarita Robles, în cadrul unei întâlniri cu presa.

La începutul lui noiembrie, guvernul spaniol a anunţat trimiterea la Kiev a unor sisteme antirachetă şi de apărare aeriană, între care patru lansatoare de rachetă Hawk şi un sistem antiaerian Aspide.

"Suntem ferm angajaţi alături de Ucraina pentru că înţelegem că ea îşi exercită dreptul legitim la autoapărare, fiind victima unei invazii şi a unui război crud", a explicat joi Margarita Robles.

Ministerul său a anunţat că 64 de militari ucraineni vor fi formaţi la Toledo (centru) începând de săptămâna viitoare, în domenii precum dezactivarea explozibililor, deminare şi tir de precizie.

În plus, 21 de soldaţi ucraineni beneficiază în această săptămână la Almeria de o formare în manipularea obuzierului 105/14, iar alţi 19 militari au fost instruiţi în ultimele zile în utilizarea sistemului de apărare antiaeriană Aspide.

Potrivit Ministerului Apărării, Spania are capacitatea de a forma circa 400 de militari ucraineni la fiecare două luni.

Colonelul Iulia Tapaciok, din statul major ucrainean, care a fost primit de Margarita Robles, a spus că speră că "această formare îi va ajuta pe militari nu numai să lupte, ci şi să câştige acest război".

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel