Spania retrage o parte din trupele din Irak pentru a ajuta în pandemia de COVID-19

Darius Muresan |
Data publicării:
Armata spaniolă, sursă foto, Ministerul Apărării de la Madrid. Ministerio de Defensa Espana Facebook
Armata spaniolă, sursă foto, Ministerul Apărării de la Madrid. Ministerio de Defensa Espana Facebook

Ministerul Apărării de la Madrid a dispus retragerea unei părți a contingentului spaniol din Irak.

O parte din militarii spanioli aflați în Irak se vor întoarce în țară pentru a ajuta la limitarea răspândirii virusului COVID-19, informează Web 24 News, care citează surse din cadrul Ministerului Apărării. Contingentul spaniol din Irak este format din 550 de militari.

Spania intenționează ca după trecerea pandemiei să reia treptat misiunea, astfel că militarii se vor întoarce pentru a își îndeplini sarcinile de instruire a Armatei Irakului. Se pare că aproximativ jumătate din militarii spanioli aflați în Irak se vor întoarce în Spania.

Cu toate acestea, Madridul își va menține capacitățile desfășurate în Irak care includ printre altele trei elicoptere Chinook și trei elicoptere Cougar care se află sub comanda Coaliției Internaționale ce luptă împotriva Statului Islamic. Militarii spanioli se află dislocați la Baza Taji.

Armata spaniolă face pardin din Coaliția Internațională împotriva Statului Islamic și se află în Irak de mai bine de cinci ani, din 22 ianuarie 2015.

Spania se confruntă cu cea mai gravă situație în pandemia de noul coronavirus după Italia. Autoritățile de la Madrid au anunțat că doar ieri s-au înregistrat 394 de decese. În total, bilanțul epidemic a ajuns la 1.720 de morți și peste 28.572 de cazuri confirmate pe teritoriul spaniol.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel