Sondaj de opinie: Majoritatea americanilor consideră că SUA nu şi-au realizat obiectivele în Afganistan

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Cea mai mare parte a americanilor consideră că Statele Unite nu şi-au realizat obiectivele în Afganistan, indică un sondaj de opinie publicat marţi de Pew Research Center.

Astfel, 69% dintre susţinătorii democraţilor şi 70% dintre cei ai republicanilor sunt de părere că SUA au eşuat în Afganistan.

În schimb, retragerea completă a trupelor americane din Afganistan este susţinută de şapte din zece simpatizanţi ai democraţilor şi de numai 34% din electoratul republican.

Armata americană şi-a retras ultimii militari din Afganistan, punând astfel capăt unui conflict de 20 de ani. O proporţie de 54% dintre adulţii americani afirmă că decizia de retragere a trupelor SUA din Afganistan a fost una corectă, în timp ce 42% susţin contrariul.

Fostul preşedinte republican Donald Trump a dorit să retragă trupele americane din Afganistan la 1 mai. Actualul preşedinte al SUA, democratul Joe Biden, a extins data limită până la 31 august.

Militanţii talibani, care au mai condus Afganistanul între 1996 şi 2001, au preluat controlul asupra ţării la jumătatea lunii august.

Sondajul Pew Research Center a fost realizat în perioada 23 - 29 august, pe un eşantion reprezentativ de 10.348 de adulţi.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel