Soldații ucraineni prezintă noi imagini cu momentul utilizării dronelor kamikaze Switchblade

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Soldații ucraineni au publicat un scurt material video cu momentul în care lansează în luptă, împotriva forţelor ruse de ocupaţie, o dronă  kamikaze Switchblade. Este pentru prima dată când lansarea unei drone kamikaze Switchblade este prezentată public.

Potrivit informaţiilor publicate de Defence Blog, care citează publicaţia ucraineană Militarni, soldații ucraineni au prezentat în premieră modul în care o dronă kamikaze Switchblade - în configurație Switchblade 300 - este lansată îl luptă. 

Dronele kamikaze în configuraţia „Switchblade 300” au fost furnizate Forțelor Armate ale Ucrainei de către Statele Unite ale Americii.

În urmă cu câteva zile, Comandamentul ucrainean al Forțelor pentru Operații Speciale (SSO) a publicat un material video cu momentul în care militarii ucraineni utilizează o dronă kamikaze Switchblade pentru a ataca poziţiile forţelor ruse de ocupaţie.

Potrivit unui scurt comunicat de presă al Forţelor pentru Operații Speciale ale Armatei Ucrainei, operatorii SSO au atac poziţiile forţelor ruse de ocupaţie cu drone kamikaze Switchblade, iar ca urmare a îndeplinirii misiunii un tanc rusesc a fost distrus.

După cum se poate observa şi în materialul video, în momentul lansării dronei kamikaze Switchblade, mai mulţi militari ruşi erau urcaţi pe tanc – cel mai probabil erau membri ai echipajului.

Analiştii militari ucraineni ai publicaţiei Militarni precizează că tancul pe care operatorii SSO l-au lovit cu o dronă kamikaze Switchblade este un T-72.

Forţelor pentru Operații Speciale ale Armatei Ucrainei au ţinut să precizeze că acesta este primul material video făcut public cu momentul în care o dronă kamikaze Switchblade este folosită împotriva forţelor ruse.

O dronă Switchblade 300 cântărește doar 2,5 kg și poate încăpea într-un rucsac, iar Switchblade 600 este mai grea, numai racheta în sine are o greutate de 15 kg la care se mai adaugă şi sistemul de lansare şi operare, în total aproximativ 23 kg.

Switchblade 300 poate lovi ținte aflate o rază de aproximativ 10 km și are o autonomie de zbor de 15 minute. Switchblade 600 are o rază de acţiune de aproximativ 40 km sau o durată de zbor de 40 de minute. 

O dronă Switchblade dispune de o cameră de înaltă rezoluţie, iar imaginile surprinse, precum și informațiile GPS obţinute îl vor ajuta pe operator să ghideze racheta către ţinta aleasă. De asemenea, o dronă Switchblade poate primi, atât timp cât este în aer, informaţii de la alte drone, permițându-i să găsească şi să urmărească mai uşor țintele selectate. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel