Noi confruntări în Ucraina: Un soldat a fost ucis și alți doi au fost răniți în luptele împotriva separatiștilor pro-ruși

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Un soldat ucrainean a fost ucis şi alţi doi răniţi în două confruntări cu separatiştii sprijiniţi de Rusia în estul Ucrainei, a anunţat luni armata ucraineană.

Ucraina se confruntă cu separatiştii susţinuţi de Rusia în regiunile de est Doneţk şi Lugansk din 2014, după anexarea de către Moscova a Peninsulei Crimeea, aminteşte France Presse, transmite Agerpres.

Conflictul s-a reaprins la începutul lunii, cu trei soldaţi ucraineni ucişi de explozia unei mine şi alţi doi în ciocniri cu separatiştii.

Luni, comandantul-şef al forţelor armate ucrainene Ruslan Komceak a declarat că soldaţii au fost vizaţi în apropierea oraşului Avdiivka, la şase kilometri nord de Doneţk, capitala de facto a separatiştilor. "Un soldat a fost ucis şi unul rănit după ce inamicul a tras de două ori cu un lansator de rachete antitanc", a declarat Ruslan Komceak reporterilor.

Într-un alt incident, luni, un soldat a fost vizat de tiruri de mitralieră în apropierea satului Pivdenne din regiunea Doneţk, a anunţat armata pe Facebook.

Luptele care au izbucnit după ce Moscova a luat sub control Crimeea au făcut peste 13.000 de morţi, potrivit ONU, dar numărul victimelor a scăzut în ultimii ani. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel