Șoigu spune că sistemele Tornado-S și 2S7 Pion distrug în Ucraina tehnică occidentală, dar Rusia ar trebui să folosească mai multe arme moderne

Darius Muresan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem MLRS Tornado rusesc
Sistem MLRS Tornado rusesc

Ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, a afirmat miercuri că forţele armate ar trebui să folosească sisteme de armamente noi, avansate, în conflictul din Ucraina, transmite Agerpres, care citează Reuters. Pe de altă parte 

'Este necesar să continuăm modernizarea şi crearea de sisteme promiţătoare, cu utilizarea lor ulterioară în timpul operaţiunii militare speciale', a spus Şoigu, într-o reuniune cu generali de rang înalt la Ministerul Apărării.

Serghei Şoigu, unul dintre aliaţii cei mai apropiaţi ai preşedintelui Vladimir Putin, nu a specificat ce arme avansate ar trebui utilizate, dar a menţionat că vrea să discute cu generalii noi căi de îmbunătăţire a atacurilor de artilerie şi cu rachete.

'Noi modalităţi de folosire a lor în luptă sunt în curs de testare', a spus Şogu, fără a da detalii.

 

Șoigu spune că Tornado-S, „omologul” rus al HIMARS și 2S7 Pion Malka contribuie la distrugerea armamentului străin în Ucraina



El a afirmat că, în Ucraina, apărarea este îmbunătăţită prin folosirea unor sisteme de rachete cu rază lungă precum Tornado-S sau sisteme de artilerie de mare putere autopropulsate 2S7 Pion Malka. 

Potrivit Tass, Șoigu a declarat că sistemele Tornado-S și 2S7 Pion Malka ajută la distrugerea armamentului străin. 

'Aceasta face posibil să fie lovite eficient sisteme străine de rachete şi de artilerie', a spus el, conform imaginilor transmise de televiziunea de stat.

Conflictul din Ucraina, cel mai sângeros din Europa de după al Doilea Război Mondial, a ucis până acum zeci de mii de oameni de ambele părţi şi a provocat temeri legate de un conflict mult mai extins între Rusia şi NATO, alianţa condusă de SUA, menţionează Reuters.

Pe de altă parte, AFP transmite că Rusia a revendicat miercuri cucerirea a trei sate în apropiere de Bahmut, oraş din estul Ucrainei acum în mare parte distrus, pe care forţele ruse încearcă din vară să-l ocupe.

'În urma unor acţiuni ofensive, soldaţii ruşi au eliberat localităţile Bilogorivka şi Perşe Travnia' (Ozarianivka în ucraineană), a indicat Ministerul Apărării în cursul după-amiezii.

Primul sat este situat la circa 25 km nord de Bahmut, iar al doilea la vreo 20 km spre sud.

Mai devreme în cursul zilei, ministerul anunţase cucerirea localităţii Andriivka, la sud de Bahmut.

CITEȘTE ȘI: Criză de rachete pentru Tornado-S, „omologul” rus al HIMARS. Rusia nu a învățat lecția din Nagorno-Karabah

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel