Șoigu îl liniștește pe președintele rus: Nu avem nevoie de încă o mobilizare parțială, iar armata ucraineană a suferit pierderi grele

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Nu mai e necesară o nouă mobilizare pentru luptele din Ucraina, întrucât  în medie 1.336 de solicitanți semnează zilnic contracte cu armata rusă, potrivit ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu. 

Potrivit agenției TASS, Ministrul Șoigu a declarat acest lucru în cadrul unei întâlniri cu președintele Vladimir Putin. Totodată, șeful apărării ruse a explicat, joi, că în rândurile armatei ruse sunt 114.000 de militari aflați sub contract și 52.000 de voluntari.

„Totul merge conform planului, practic vom finaliza crearea corpului de rezervă până la sfârșitul lunii iulie”, a asigurat Șoigu.

El a mai raportat liderului de la Kremlin că armata ucraineană a suferit pierderi grele pe parcursul a 16 zile de „acțiuni de luptă activă”, așa că, potrivit acestuia, aprovizionarea cu arme nu va afecta situația de pe câmpul de luptă.

În același timp, Putin însuși a susținut în urmă cu câteva zile că armata ucraineană nu desfășoară în prezent nicio operațiune de luptă activă.

De o cu totul altă părere este șeful mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, care susține că Armata rusă îl minte pe Putin.

Prigojin a acuzat joi comandamentul militar de la Moscova că a mințit și a ascuns fapte despre situația dine prima linie din Ucraina. Forțele ucrainene au obținut deja succese semnificative, susține Prigojin. „Sunt zone mari pe care le-am pierdut”. Pierderile părții ruse sunt, de asemenea, mari și „probleme uriașe” sunt acoperite, a adăugat el.

 

Numărul de militari e suficient

 

În ceea ce privește numărul militarilor recrutați, o imagine complet diferită de cea a lui Șoigu a fost prezentată la jumătatea lunii iunie de site-ul The Moscow Times, care cita analiști militari ce arătau că, în ciuda unei campanii masive de recrutare, armata rusă nu atrage numărul dorit de noi recruți.

Totuși, la nivel oficial, totul merge bine: „Săptămâna trecută, 9,5 mii de persoane au semnat contractul. Desigur, nu este nevoie de mobilizare”, a susținut Putin însuși în aceeași perioadă. Pe lângă „contractori” și voluntari, el a amintit că 300.000 de ruși au fost deja chemați în cadrul „mobilizării parțiale”.

De la șarlatani la lasere moderne sau cum a progresat tratamentul pentru ochiLista nativilor

Potrivit lui Putin, următorul val de mobilizare ar putea fi anunțat doar atunci când situația se va schimba, de exemplu, dacă scopul este „să mergem la Kiev”. Pe de altă parte, el a asigurat că Moscova nu are acum un astfel de plan.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel