Șoigu: Forțele armate ruse au numărul necesar de militari pentru a lansa o ofensivă

Exercițiu efectuat de Armata rusă / Foto: Ministerul apărării al Federației Ruse
Exercițiu efectuat de Armata rusă / Foto: Ministerul apărării al Federației Ruse

Se pare că Rusia are planuri pentru propria sa noua ofensivă militară. 

La videoconferința de astăzi cu șeful Armatei ruse, ministrul apărării Serghei Șoigu a spus că forțele armate ruse au numărul necesar de personal militar pentru a desfășura o nouă ofensivă militară.

El a subliniat că, de la începutul anului, peste 335.000 de persoane au intrat în serviciul militar sub contract și în unități de voluntariat. Peste 50.000 de cetățeni au semnat contracte doar în septembrie.

Totodată, el susține că Statul Major al Forțelor Armate ale Federației Ruse nu va anunța mobilizări suplimentare, că există suficient personal militar pentru a desfășura o operațiune militară specială - așa cum numește Moscova invazia din Ucraina - și că „atitudinea patriotică a cetățenilor noștri, care se alătură activ în rândurile apărătorilor Patriei, contribuie foarte mult la acest lucru”.

Șoigu a adăugat că „procesul de recrutare a soldaților contractuali și a voluntarilor ia amploare, printre altele datorită sprijinului social cuprinzător pentru personalul militar și membrii familiei acestora”.

 

Wagner a încheiat un acord cu Garda Națională Rusă?

 

Institutul Britanic pentru Studiul Războiului (ISW) arată că negocierile au avut loc între fiul lui Prigojin, Pavel, și reprezentanții Gărzii Naționale Ruse.

Scopul final este să-i readucă pe soldații lui Wagner în primele linii în Ucraina, aflați acum sub conducerea unui nou lider, Andrei Troșev, ales de Kremlin.

Un blogger militar rus conectat cu autoritățile de acolo spune că Gruparea Wagner ar trebui să rămână în continuare o unitate militară separată, cu propriile simboluri și comandanți și să nu fie integrată în armata rusă, așa cum se presupune că dorește Putin. Aceasta este condiția conform căreia acordul a fost acceptat de Consiliul Comandanților lui Wagner. Potrivit altor surse, membrii lui Wagner sub conducerea lui Pavel Prigozhin ar fi dislocați în alte părți ale liniei frontului, independent de unitățile sub conducerea lui Troșev, care luptă în prezent în Bahmut.

Postările bloggerilor militari ruși sugerează, de asemenea, că relațiile dintre Kremlin și Wagner nu au fost încă pe deplin definite, așa că nu există anunțuri publice despre un posibil acord.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel