Șoigu, din nou în Ucraina: Acesta a cerut distrugerea mijloacelor de artilerie și rachetelor ucrainene, care execută lovituri în Donbas

Ionel Copcea |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina
Sursă foto: Ministerul Apărării din Ucraina

Ministerul rus al Apărării a informat pe canalul său de Telegram, că, pe 18.07.2022, ministrul Serghei Șoigu a inspectat Gruparea de trupe “Est”, care îndeplinește misiuni în Ucraina. Cu această ocazie, ministrul i-a ordonat comandantului grupării să distrugă, cu prioritate, cu întrebuințarea armelor de mare precizie, mijloacele de rachete și artilerie cu rază lungă de acțiune ale Ucrainei.

“În punctul de comandă al Grupării de trupe “Est”, comandantul acesteia, general locotenent Rustam Muradov, i-a raportat ministrului despre situația actuală și evoluțiile înregistrate în îndeplinirea misiunilor încredințate, pentru înfrângerea forțelor adversarului în zona de responsabilitate”, se arată în mesajul ministerului de pe Telegram.  

“Generalul de armată Serghei Șoigu, care a remarcat consolidarea capacităților de lovire ale grupării, i-a ordonat comandantului acesteia să acorde prioritate distrugerii rachetelor cu rază lungă de acțiune și a artileriei adversarului, care sunt folosite pentru lovirea zonelor rezidențiale din Donbas, precum și pentru incendierea câmpurilor cultivate cu grâu sau a depozitelor de cereale”, au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Sâmbăta trecută, Șoigu a inspectat Grupările de trupe “Sud” și “Centru”, care participă la operația militară specială din Ucraina, sub conducerea generalului de armată Serghei Surovikin și generalului colonel Aleksandr Lapin.

Ministrul apărării le-a ordonat celor doi generali să intensifice acțiunile trupelor, pe toate direcțiile operative, pentru a priva regimul de la Kiev de posibilitatea lansării unor lovituri masive cu rachete și artilerie asupra infrastructurii civile și a locuitorilor din zonele populate.

 

E a treia oară de la declanșarea invaziei când Șoigu se deplasează în Ucraina

 

Comentariul autorului: Este pentru a treia oară când ministrul rus al apărării inspectează trupele dislocate în Ucraina de la declanșarea invaziei militare pe 24 februarie 2022. Prima vizită a fost efectuată pe 26 iunie, iar cea de-a doua pe 16 iulie.

Din informațiile date publicității de partea rusă, se poate aprecia că trupele participante la conflictul din Ucraina au fost plasate sub o conducere unică, asigurată în prezent de general colonel Ghenadi Zhidko, adjunct al ministrului apărării pentru activitate politico-militară. Acestea sunt structurate în cinci grupări de trupe: “Sud”, “Centru”, “Est”, “Vest” și “Nord”, care corespund celor cinci Regiuni Militare ale Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Grupările sunt conduse fie direct de către comandanții trupelor Regiunilor Militare, precum în cazul grupării “Centru”, la conducerea căreia se află chiar comandantul trupelor Regiunii Militare Centru, general colonel Aleksandr Lapin, fie de alți generali desemnați de conducerea Ministerului Apărării. De exemplu, Gruparea de trupe “Sud” este comandată de general de armată Serghei Surovikin, care îndeplinește funcția de comandant al Forțelor Aerocosmice. De asemenea, Gruparea de trupe “Est” este comandată de general locotenent Rustam Muradov, care este locțiitorul comandantului Trupelor Regiunii Militare Sud.

Probabil, după modelul operației din Siria, comandanții structurilor participante la ostilități pe teritoriul Ucrainei vor fi rotiți în funcții la anumite intervale de timp.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel