Șoigu cere modernizarea rapidă a ”sistemelor invincibile” Kinzhal, în baza lecțiilor învățate în timpul conflictului din Ucraina

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
O rachetă hipersonică Kh-47M2 Kinzhal ALBM transportat de un avion Mikoyan MiG-31K. Sursa foto: Kremlin.ru.
O rachetă hipersonică Kh-47M2 Kinzhal ALBM transportat de un avion Mikoyan MiG-31K. Sursa foto: Kremlin.ru.

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 14.02.2024, ministrul Serghei Șoigu a verificat modul de îndeplinire a comenzilor de stat pentru apărare în ceea ce privește producerea de complexe de rachete operativ-tactice și portabile la corporația de proiectare și producție “Biroul de Proiectare Mecanică” din Regiunea Moscova.

,,Pe timpul vizitei în cadrul întreprinderii, ministrului rus al apărării i-au fost prezentate mostre ale complexului de rachete antitanc Khrizantema-S, cu rachete dirijate modernizate de tip Khrizantema-M, vehiculului de luptă cu lansatoare de rachete Gibka-S, lansatorului portabil de rachete Dzhigit cu rachete Verba, precum și complexului de protecție activă Arena-M”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Interfax.

,,Acest complex de protecție activă (Arena-M), care a fost conceput pentru protecția împotriva armelor antitanc ale inamicului, a fost supus testelor de calificare. În același timp, lucrăm la îmbunătățirea complexului împotriva dronelor kamikaze”, a declarat în fața ministrului proiectantul-șef al corporației de proiectare și producție “Biroul de Proiectare Mecanică”, Valery Kashin.

,,Trebuie să facem acest lucru mai repede”, a solicitat ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu.

Directorul general al corporației, Serghei Pitikov, i-a spus ministrului apărării că “se lucrează intens la extinderea capacităților de producție ale societății. Ca urmare a acestui fapt, deja producția a crescut de mai multe ori în cazul anumitor produse”.

,,În timpul vizitei de lucru, ministrul apărării al Federației Ruse a remarcat faptul că experiența utilizării complexelor de armament în cadrul operației militare speciale a confirmat caracteristicile tehnico-tactice ale acestora. Armele produse de corporație fac posibilă lovirea țintelor inamice la distanțe lungi și cu mare precizie. Cu toate acestea, șeful departamentului militar le-a solicitat producătorilor să facă ajustări rapide și îmbunătățiri ale produselor, ținând cont de experiența utilizării lor în timpul conflictului din Ucraina, au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Potrivit lui Șoigu, “acest lucru este valabil în cazul sistemelor de rachete portabile, complexelor operativ-tactice Iskander și Kinzhal, precum și pentru tot ceea ce este necesar pentru lupta împotriva dronelor”.

Comentariul autorului: Vizitele repetate ale ministrului rus al apărării la diverse unități de producție din cadrul Complexului Militar Industrial arată faptul că reprezentanții militari ruși încearcă să pună presiune pe producătorii de armament pentru perfecționarea armelor și livrarea mai rapidă a acestora.

Observatorii internaționali au remarcat faptul că, în pofida sanțiunilor internaționale, industria de profil din Rusia a reușit să se adapteze la cererile armatei ruse pentru o aprovizionare corespunzătoare a militarilor de pe front cu tehnică de luptă și muniție pentru aceasta.

Majoritatea întreprinderilor producătoare au trecut la programul de lucru permanent, în trei schimburi, și au făcut angajări semnificative de personal. Astfel, partea rusă a reușit o furnizare constantă la trupe, inclusiv în ceea ce privește munițiile de artilerie și rachetele antiaeriene, acolo unde armata ucraineană întâmpină mari probleme, în special din cauza reducerii sprijinului primit din Occident.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel