Șoigu a avertizat Occidentul împotriva escaladării care ar duce la o ciocnire între puterile nucleare

Lansator de rachete Yars / Kremlin.ru
Lansator de rachete Yars / Kremlin.ru

La un forum militar din China, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a avertizat Occidentul împotriva unei escaladări a conflictului cu Rusia, care ar putea duce la o ciocnire militară directă între puterile nucleare, scrie Reuters. 

Reuters a legat avertismentul lui Șoigu de sprijinul Occidentului pentru Ucraina, pe care Rusia a atacat-o în februarie anul trecut.

„Linia Occidentului de escaladare constantă a conflictului cu Rusia poartă cu sine amenințarea unei ciocniri militare directe între puterile nucleare, care ar duce la consecințe catastrofale”, a spus Șoigu, citat Reuters.

Potrivit acestuia, Statele Unite și NATO sun pregătite să „submineze securitatea Rusiei și să ne lipsească de voința de a rezista”.

El a acuzat, de asemenea, Occidentul că a „provocat” criza în Europa și că urmărește să răspândească potențial conflictul în regiunea Asia-Pacific. Șoigu a spus că țările NATO promovează o cursă a înarmărilor în regiune, sporindu-și prezența militară și frecvența și amploarea exercițiilor militare.

În același discurs, Șoigu a lăudat modelul relațiilor ruso-chineze drept „exemplar”.

Cu toate acestea, oficialul rus uită că Federația Rusă a lansat o invazie pe scară largă și neprovocată a Ucrainei în februarie anul trecut, iar în 2008 a ocupat Abhazia și Osetia de Sud, precum și de trupele de ”menținere a păcii” staționate de peste 30 de ani în Transnistria fără acordul Chișinăului.

Potrivit tuturor rapoartelor, Moscova se aștepta inițial să ocupe Ucraina în câteva zile. Totuși, ucrainenii au reușit să apere Kievul în primele zile de luptă, iar acum războiul durează de mai bine de 20 de luni.

Marea Britanie, care, ca și alte țări occidentale, sprijină Ucraina militar și financiar, a publicat săptămâna trecută o estimare conform căreia până la 190.000 de soldați ruși au murit sau au fost grav răniți în luptele din Ucraina. Ucraina are, de asemenea, pierderi mari.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel