Şoigu a anunţat transferul cu succes al trupelor în Belarus. Sistemele S-400, Pantsir-S și avioanele Su-35S vor afișa forța Rusiei în nordul Ucrainei

Cătălin Costea |
Data publicării:
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse
Sursă foto: Ministerul Apărării al Federației Ruse

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a sosit astăzi în Belarus pentru a inspecta nivelul de pregătire al trupelor ruse şi belaruse pentru exerciţiile comune planificate în această lună.

În cadrul întâlnirii cu președintele belarus Alexandr Lukașenko, ministrul rus a anunţat transferul cu succes al forțelor și mijloacelor militare din Regiunea Militară Est a Federaţiei, în Belarus, și a declarat că cele două țări intenționează să organizeze nu mai puțin de 20 de exerciții militare comune în acest an, în contextul în care Moscova este pregătită să ajute Minskul să se opună „liniei distructive a Occidentului”.

„Totul este organizat în așa fel încât acum avem chiar și rezerve. Adică totul este organizat pur și simplu genial. Există opțiuni de recepție suplimentară a echipamentelor”, a declarat Șoigu încântat de modul în care s-a desfășurat transferul militar de la distanțe de peste 7 mii de kilometri.

 

Pe lângă aeronave Su-35, Rusia a dislocat în Belarus inclusiv S-400. Manevrele militare vor avea loc în nordul Ucrainei

 

Ministerul rus al Apărării, citat de RIA Novosti, a subliniat că pentru exercițiile din Belarus a fost transferat inclusiv sistemul de rachete S-400 Triumf.

„Sistemul de rachete antiaeriene S-400 Triumf al Forțelor Aerocosmice din Regiunea Militară Est, implicat în verificarea forțelor de răspuns ale Statului Unionali, a sosit în Republica Belarus”, a precizat departamentul militar rus într-o declarație de presă, în contextul în care anterior anunțase că Rusia va disloca din această regiune în Belarus două divizioane de rachete antiaeriene S-400, un divizion de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir-S și 12 avioane de vânătoare Su-35S.

Verificarea forțelor de reacție ale Statului Unional se desfășoară în două etape. În prima etapă (până pe 9 februarie), vor fi redistribuite și create grupările de trupe pe teritoriul Belarusului. În cea de-a doua etapă (din 10 februarie până în 20 februarie) vor avea loc exercițiile „Allied Resolve-2022”, în cadrul cărora militarii vor acționa în comun pentru neutralizarea și respingere a unui atac extern, precum și combaterea terorismului și protejarea intereselor Statului Unional.

Activitățile practice se vor desfășura în poligoanele militare Domanovsky, Gozhsky, Obuz-Lesnovsky, Brest și Osipovichsky, precum și pe aerodromurile Baranovichi, Luninets, Lida și Machulishchi.

Moscova a informat că trupele și echipamente militare rusești, în număr neprecizat, vor fi prezente în Belarus doar pe perioada desfășurării exercițiilor, după care acestea vor fi retrase.

Tot astăzi, în contextul tensiunilor ruso-ucrainene, Ministerul de Externe al Belarusului l-a chemat pe ambasadorul Ucrainei să-i înmâneze un protest împotriva lansării unei drone militare despre care Minskul spune că a încălcat granița, pe 24 ianuarie, pentru a spiona o unitate militară belarusă.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei a negat categoric informația și a descris această mișcare drept o provocare..

Anterior, a fost raportat că Rusia a transferat apărarea antiaeriană S-400 în Belarus pentru exerciții.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel