Slovacia, dispusă să ofere Ucrainei toată flota de tancuri T-72M la schimb pentru Leopard 2 din Germania

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul slovac al Apărării, Jaroslav Nad, a declarat vineri, la Baza Aeriene Silacz din centrul Slovaciei, că țara sa mai are echipamente militare care ar putea fi donate Ucrainei. Condiția, după cum a menționat ministrul, este ca Slovacia să primească la schimb alte arme, de preferat tancuri germane Leopard 2.

La baza forțelor aeriene slovace Silacz, unde sisteme de apărare antirachetă Patriot şi mai mulţi soldații germani și olandezi sunt dislocați, Ministerul slovac Apărării, Jaroslav Nad s-a întâlnit cu ministrul german al Apărării Christine Lambrecht și cu ministrul olandez al Apărări, Kajda Ollongren.

În timpul unei conferințe de presă, Jaroslav Nad le-a spus jurnaliștilor că Slovacia este gata să ofere ajutor militar Ucrainei, mai multe vehicule de luptă blindate de fabricație sovietică sau tancuri T-72 care fac parte din inventarul militar actual al forțelor armate slovace.

Potrivit presei slovace, Bratislava este gata să-și doneze toată flota de tancuri T-72 de fabricație sovietică în schimbul unor tancuri germane Leopard 2.

Slovacia va continua să ofere sprijin militar Ucrainei în lupta să împotriva Rusiei și ar putea, de asemenea, să răspundă afirmati cererii Ucrainei de livrare a aeronavelor de luptă MiG-29, potrivit ArmyRecognition.

Slovacia nu este prima țară din Europa de Est care este dispusă să ofere Ucrainei tancurile sale de fabricație sovietică în schimbul unor vehicule de luptă de fabricaţie occidentală. În luna aprilie au apărut informaţii potrivit cărora Slovenia s-a oferit să le ofere ucrainenilor tancuri M-84 (o variantă a T-72) și, în schimb, Germania ar putea livra tancuri Leopard sau vehicule de luptă pentru infanterie (IF) Marder.

Din februarie 2022, Slovacia a furnizat către Ucraina arme în valoare de zeci de milioane de euro, inclusiv 486 de rachete sol-aer, rachete antitanc și 100 de sisteme de apărare antiariana de apărare aeriană, precum și o baterie a sistemului de rachete de apărare aeriană S-300.

În prezent, forțele armate slovace au un total de 30 de tancuri T-72M și 256 de vehicule blindate de tip BMP-1, 91 BMP-2 și 17 BVP-M.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel