Slovacia a furnizat Ucrainei cinci elicoptere militare multirol (Video)

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:

După ce autoritățile de la Bratislava au cedat părții ucrainene singurul divizion de rachete antiaeriene S-300 aflat în dotarea Forțelor Armate ale Slovaciei, și în timp ce ultimele declarații ale oficialilor slovaci relevă disponibilitatea transferului avioanelor de vânătoare slovace MiG-29 în Ucraina, o serie de informații confirmă faptul că, la jumătatea lunii iunie, Slovacia a livrat Ucrainei cinci elicoptere militare multirol.

Canalul slovac de televiziune Noviny Plus a difuzat un material video cu deplasarea pe platforme auto a două elicoptere Mi-17 (cu numerele de serie 0807 și 0821). Potrivit mai multor surse, acest transport s-a efectuat în perioada 15-17 iunie, de la aeroportul din orașul Pryashiv în direcția graniței cu Ucraina. 

În aceeași perioadă, au mai fost transferate în Ucraina alte două elicoptere multirol medii Mi-17, cu numerele de serie 0844 și 0847 și un elicopter multirol ușor Mi-2, cu numărul 3301. Ultimele două aeronave Mi-17 erau echipate inclusiv cu echipamente de suspensie pentru blocuri de rachete aeriene.

Deși informația nu este confirmată, surse militare slovace consideră că ar mai putea fi livrat Ucrainei cel puțin un elicopter Mi-17 (identificat deja cu numărul 0820) care, având la bord echipamente de fabricație israeliană, necesită permisiunea guvernului israelian.

Mi-17 este un elicopter mediu multirol cu două motoare turbo-arbore cu dispunere clasică, cu un rotor principal cu cinci pale și un rotor de coadă anticuplu cu trei pale, destinat în principal pentru transportul trupelor.

Mi-2 este un elicopter ușor multirol cu două motoare de putere mai mică cu dispunere clasică, cu rotor cu trei pale și un rotor de echilibru cu două pale, destinat pentru transportul personalului și al echipamentelor și pentru misiuni de instrucție și recunoaștere, inclusiv operații de salvare.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel