Slovacia a donat Ucrainei un S-300 și a anunțat că e dispusă să livreze și obuziere autopropulsate

Sistem S-300 al Armatei Ucrainei. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Kiev
Sistem S-300 al Armatei Ucrainei. Sursă foto: Ministerul Apărării de la Kiev

Preşedinta Zuzana Caputova a declarat miercuri că Slovacia este pregătită să livreze Ucrainei vecine arme suplimentare, atât timp cât apărarea propriei ţări rămâne în siguranţă, informează DPA.

Negocieri sunt în desfăşurare pentru ca Ucraina să primească obuziere autopropulsate proiectate şi dezvoltate de Slovacia, a spus Caputova.

"Poziţia Republicii Slovace este clară", a declarat Caputova. "Chiar de la început, în afară de ajutor umanitar, am oferit şi ajutor militar. Din punct de vedere al volumului, este cel mai mare ajutor din istoria Republicii Slovace".

Slovacia a donat deja Ucrainei sistemul său de apărare aeriană S-300, printre alte arme şi echipamente.

Cu toate acestea, Caputova a spus că o condiţie prealabilă pentru livrări suplimentare de arme este ca pregătirea militară a Slovaciei să nu fie subminată. Din acest motiv, a adăugat ea, se poartă discuţii nu numai cu reprezentanţi ucraineni, dar şi cu aliaţi NATO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel