”Situația s-a înrăutățit semnificativ pe Frontul de Est”, recunoaște șeful armatei ucrainene. Rușii au capturat Bohdanivka și adună forțe pentru bătălia de la Chasiv Yar

Foto: Zona frontului de la Bahmut / ISW
Foto: Zona frontului de la Bahmut / ISW

Sâmbătă, 13 aprilie, comandantul șef al Forțelor Armate Oleksandr Sîrskîi a declarat că situația de pe Frontul de Est s-a înrăutățit semnificativ în ultimele zile.

Sîrskîi spune că acest lucru se datorează în primul rând intensificării semnificative a acțiunilor ofensive ale inamicului după alegerile prezidențiale din Rusia.

Forțele ruse atacă activ pozițiile Forțelor de Apărare din direcțiile Lîman și Bahmut cu grupuri de asalt cu sprijinul vehiculelor blindate. ”În direcția Pokrovsky, el încearcă să spargă apărarea noastră folosind zeci de tancuri și BMP-uri (mașina de luptă a infanteriei)”, mai arată Sîrskîi în mesajul său.

ISW evaluează că ocuparea Chasiv Yar este obiectivul operațional actual al Rusiei în zonă.

 

Rușii au ocupat Bohdanivka și înaintează către Chasiv Yar

Trupele ruse din regiunea Donețk au ocupat satul Bohdanivka și au înaintat lângă Chasiv Yar, Novokalynovy și Tonenko. Analiștii DeepState au raportat rușii continuă să atace Chasiv Yar cu infanterie și echipament mecanizat.

Anterior, ISW a raportat că ocupanții ruși lovesc pozițiile ucrainene cu bombe puternice pentru a asigura un avans suplimentar către Chasiv Yar.

"În general, situația dificilă rămâne în direcția Donețk. Inamicul adună rezerve pentru bătălia pentru Chasiv Yar. Săptămânile următoare vor aduce multe neplăcute și vești dificile”, concluzionează analiștii, citați de Unian.

Chasiv Yar rămâne principalul obiectiv de etapă, spune ISW, care ciează mai mulți bloggeri militari ruși care susțin că elemente ale Diviziei 98 VDV din Rusia avansează la periferia de sud-est a Chasiv Yar.

Luptele au continuat, de asemenea, la est de Chasiv Yar, lângă Ivanivske și la sud-est de Chasiv Yar, lângă Klishchiivka. Elementele Brigăzii 83 VDV din Rusia luptă în apropiere de Klișchiivka.

De asemenea, elementele Regimentului 137 Aeropurtat rus (mai exact, Divizia 106 Aeropurtată) operează în apropiere de Rozdolivka.

 

Rușii presează pe toată linia: Lupte grele și lângă Avdiivka, la 50 de km sud de perimetrul Chasiv Yar-Bahmut

Forțele ruse au făcut recent progrese confirmate lângă Avdiivka și orașul Donețk.

În plus, raportează analiștii DeepState, trupele ruse au luat cu asalt zona feroviară de lângă Novokalynovo.

Bloggerii ruși spun că forțele ruse au avansat la nord și la sud de Novokalynovo (localitate aflată a nord-vest de Avdiivka), unde forțele ruse efectuează lovituri grele cu bombe, dar ISW nu a observat o confirmare vizuală a acestor progrese.

De asemenea, au luat cu asalt zona Berdychiv și Semenivka, dar fără succes.

Atacurile inamice asupra Netaylovo și Umansk continuă, inamicul reușind să pună un picior în apropierea acestor sate. Luptele grele continuă în Georgiivka, Novomykhailivka și Krasnohorivka. Ostilitățile active s-au reluat în sud-estul Vuhledarului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel