Situaţia politică din Kosovo opreşte remanierea guvernului sârb

S.I. Catalin / 11 oct 2018 / 20:57
Ministrul sârb de externe, Ivica Dacic
Ministrul sârb de externe, Ivica Dacic

Ministrul sârb de externe, Ivica Dacic, a declarat că de mult se analizează remanierea Guvernului Serbiei, dar decizia a fost amânată din cauza situaţiei din Kosovo. „Totul depinde de premierul Serbiei, Ana Brnabic, dar cel mai mult de preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic” – a precizat Dacic.

Întrebat dacă va fi schimbat din funcţie, Dacic, care este şi preşedintele Partidului Socialist din Serbia (SPS), a răspuns că poziţia sa este specifică, deoarece partidul pe care îl conduce este parte a coaliţiei de guvernare, potrivit RADOR.

„Coaliţia şi relaţia noastră cu Aleksandar Vucic funcţionează bine şi el stabileşte ce ministru trebuie schimbat” – a declarat Dacic, adăugând că o remaniere a executivului „este bine-venită întotdeauna”, dar SPS nu este adeptul schimbărilor şi alegerilor anticipate.

Referindu-se la Kosovo, Dacic a spus că se aşteaptă ca până la sfârşitul anului mai multe state să-şi retragă recunoaşterea independenţei Kosovo, astfel încât numărul statelor care au recunoscut Kosovo să scadă sub o sută.

Dacic a declarat că se împlinesc 2.000 de zile de când Pristina a semnat Acordul de la Bruxelles, dar nu a aplicat cele convenite şi comunitatea internaţională ar trebui să depună mai multe eforturi pentru a determina Pristina să-şi respecte obligaţiile asumate.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy