Situația din Ucraina după primele ore de la începerea bombardamentelor ruse

Cătălin Costea |
Data publicării:

Potrivit consilierului ministrului Afacerilor Interne al Ucrainei, Anton Gerashchenko, informațiile operative privind situația din Ucraina, provenite de la departamentele de poliție locale, arată că exploziile și bombardamentele au afectat 17 regiuni din Ucraina.

"Informații oficiale venite prin canalele de poliție: Explozii în apropierea orașului Luțk, în Odesa - lângă aeroport, în Zaporojie - lângă aeroport, în Regiunea Cernigov - satul Nikolaevka Novgorod și localitatea Siversky, în Regiunea Lvov - satul Batyatychi”, a consemnat inițial oficialul ucrainean.

Acesta a adăugat că în localitățile Vaslkov, Borispoll și Brovarski, din Regiunea Kiev, au fost semnalate explozii, în Regiunea Poltava, localitatea Myrgorod, au explodat două rachete, în Regiunea Harkov, localitatea Kalanchak, a fost bombardat postul de grăniceri și o unitate de apărare antiaeriană, în Regiunea Kirovograd, localitatea Znamyanka, au fost semnalate bombardamente, în Regiunea Herson, orașele Chongar și Kalanchak, au fost bombardate unități militare, în Regiunea Jitomir, localitatea Ozerne, un avion a bombardat unitatea de rachete antiaeriene, iar în Regiunea Lvov, localitatea Brodi, au fost lansate două bombe.

Lista continuă cu Regiunea Vinnița, localitatea Bohonyky, unde a avut loc bombardarea unității de apărare antiaeriană, iar în Starokostiantyniv, din Regiunea Hmenițki, a fost incendiat aeroportul militar,

În Podolsk, din regiunea Odesa, a avut loc bombardarea apărării antiaeriene cu două avioane care au decolat din Transnistria.

De asemenea, se precizează că atacurile din Regiunea Cernigov, asupra aeroportului local (UDSNS) s-a soldat cu victime, în timp ce în urma bombardamentelor din Mariupol, regiunea Donețk, un copil și trei civili au fost răniți.

Potrivit oficialului ucrainean, o clădire din orașul militar Brovary (Nr. 161) cu patru etaje a fost incendiată și parțial avariată, în prezent având loc acțiuni de salvare a locuitorilor. Conform informațiilor preliminare, o persoană a fost ucisă, una a fost rănită și alte cinci au fost rănite.

În același timp, Serviciului Graniței de Stat din Ucraina a semnalat deplasări ale echipamentelor militare rusești de pe teritoriul Crimeei în direcția regiunii Herson.

Serviciul confirmă că în regiunile Lugansk, Sumi, Harkov, Cernigov și Jitomir au avut loc atacuri asupra unităților de frontieră, detașamentelor de frontieră și punctelor de control folosind artilerie, echipament greu și arme de calibru mic.

De asemenea, Forțele Terestre ucrainene informează, pe pagina oficială de Facebook, că două tancuri rusești și mai multe camioane au fost distruse în zona așezării Șastia din regiunea Lugansk din Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel