Situaţia din Belarus, o ameninţare de securitate pentru Polonia | Andrzej Duda: Țara trebuie să se pregătească pentru un val de refugiaţi

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Instabilitatea prelungită din Belarusul vecin ar putea duce la un val de refugiaţi spre Polonia în viitorul apropiat, o provocare pentru care Varşovia va trebui să se pregătească, a declarat vineri preşedintele polonez Andrzej Duda, potrivit DPA.

„Pe scurt, vorbim de un val de migranţi”, a afirmat el în debutul unei întâlniri cu guvernul.

Executivul va fi însărcinat să verifice cât de bine pregătite sunt serviciile de securitate şi agenţii precum patrula de frontieră pentru un astfel de scenariu, precizează Agerpres.

Afirmaţiile lui Duda vin la câteva zile după ce premierul polonez Mateusz Morawiecki a spus că Polonia este pregătită să primească cetăţeni belaruşi care au fost supuşi unor rele tratamente din partea poliţiei în ţara lor şi să le ofere îngrijire medicală.

În Belarus au loc proteste de peste trei săptămâni. Preşedintele Aleksandr Lukaşenko susţine că a câştigat cu un rezultat covârşitor, de peste 80%, scrutinul prezidenţial din 9 august, dar opoziţia este convinsă că votul a fost fraudat masiv pentru ca liderul de la Minsk să obţină încă un mandat, al şaselea.

Forţele de ordine ale lui Lukaşenko au intervenit dur în mod repetat pentru a suprima protestele paşnice, însă manifestanţii continuă să iasă în stradă, spunând că alegerile au fost câştigate de fapt de Svetlana Tihanovskaia, care a intrat în cursă după ce soţul său, bloggerul şi activistul Serghei Tihanovski, a fost arestat când şi-a anunţat candidatura.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel