Situația se complică pentru ruși: Pușcașii marini ucraineni fac progrese de-a lungul malului estic al Niprului

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Exerciții în care sunt implicați militari ucraineni / ministry of defence uk
Exerciții în care sunt implicați militari ucraineni / ministry of defence uk

Forțele armate ucrainene susțin că au făcut progrese semnificative în urma unor atacuri efectuate pe malul stâng (de est) al râului Nipru, care era ocupat anterior de ruși.

Corpul de infanterie marină a declarat într-o postare publicată în această dimineață pe rețelele de socializare că a reușit să consolideze mai multe capete de pod pe malul stâng al râului Nipru. „Forțele de Apărare ale Ucrainei au desfășurat o serie de operațiuni cu succes pe malul stâng al râului Nipru, de-a lungul frontului Herson”, au spus pușcașii marini, care adaugă că acțiunea a fost planificată în detaliu.

Niprul este, de facto, o linie de front în sudul Ucrainei. Cu toate acestea, Rusia a recunoscut săptămâna aceasta pentru prima dată că forțele ucrainene au recuperat o parte din teritoriul de pe malul de est.

De la începutul acțiunilor lor de-a lungul râului, ucrainenii estimează că Rusia a pierdut aproximativ 1.200 de soldați (în timp ce aproximativ 2.000 dintre ei au fost răniți) împreună cu 24 de tancuri și 89 de sisteme de artilerie și mortiere, relatează Kyiv Post.

Forțele ucrainene au reușit să transfere trei brigăzi pe malul stâng al Niprului, relatează The Guardian, citând oficiali occidentali care au cerut să rămână anonimi.

„O forță semnificativă, descrisă ca trei brigăzi, a ocupat o poziție de cealaltă parte a Niprului, poziție pe care rușii nu au putut să o disloce, deși nu este clar câte vehicule blindate au putut armata ucraineană să traverseze râul”, scrie publicația.

În ciuda acestui succes, oficialii se așteaptă ca Ucraina să realizeze doar progrese treptate „ un sat la un moment dat”, al cărui ritm este similar cu contraofensiva de vară din Zaporijia, în zona localităților Orihiv și Velika Novosilka.

 

Lupte serioase la est de Nipru

Militari ucraineni din Brigada 46 Aeropurtată, facebook

Forțele de Apărare de Sud au raportat mai zilele trecute că forțele armate au împins inamicul cu 3 - 8 kilometri de-a lungul malului, descriind acea linie a frontului ca fiind „destul de mobilă”.

De mai bine de un an, forțele ruse și ucrainene se află pe malurile opuse ale râului Nipru, de când Moscova s-a retras din partea de vest a regiunii Herson, în noiembrie anul trecut.

Omul Rusiei, Vladimir Soldo, responsabil pentru regiunea Herson, a recunoscut în această săptămână că unii soldați ucraineni se aflau în orașul Krinki, un mic sat de pe malul de est al Niprului, dar că s-au confruntat cu focul artileriei ruse, rachete și drone. Saldo spunea că vor veni întăriri către armata rusă și că îi vor alunga rapid pe ucraineni, dar asta nu sa întâmplat.

Forțele aeriene ucrainene au declarat că forțele ruse au lansat și mai multe rachete C-300 în timpul atacului nocturn din regiunea Donețk de est, în apropierea liniei frontului.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel