Situația de la Kupiansk este sub control. ”Forțele noastre armate își mențin pozițiile”, relatează ucrainenii

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: militar ucrainean, operând sistemul Avenger / Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Foto: militar ucrainean, operând sistemul Avenger / Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Potrivit ultimelor informații din partea ucraineană, situația de pe frontul Kupiansk, din regiunea Harkiv, a început să se întoarcă în favoarea Ucrainei. Adjunctul Ministerului Ucrainean al Apărării, Hanna Maliar, a declarat marți că trupele ucrainene din zonă au luat inițiativa.

Ofensiva inamicului în Kupiansk nu are succes. ”Luptele continuă, dar inițiativa este deja de partea noastră”, a scris Maliar pe contul său Telegram.

Ea a publicat informația la doar o zi după ce purtătorul de cuvânt al grupului estic al trupelor ucrainene, Serhi Cherevatîi, a declarat la televizor că comandamentul rus a trimis un număr fără precedent de soldați în orașele Kupiansk și Lîman din nord-estul Ucrainei. Potrivit acestuia, aici s-au adunat peste 100.000 de soldați, peste 900 de tancuri, peste 555 de sisteme de artilerie și 370 de sisteme de artilerie reactivă.

Declarațiile oficialului ucrainean vin după ce Maliar spunea duminică că ucrainenii au mari probleme pe acest front: „Pe frontul de est, situația s-a înrăutățit oarecum. Inamicul a avansat activ pe Kupiansk timp de două zile consecutive. Suntem în defensivă. Aici au loc bătălii aprige, pozițiile unităților ambelor părți se schimbă dinamic”.

Kupiansk este un nod logistic logistic feroviar, iar rușii au nevoie de acest punct ”pentru a-și trimite trupele mai departe, adânc în regiunea Harkiv, pe teritoriul regiunilor Luhansk și, respectiv, Donețk. Prin urmare, înțelegem că această direcție este o prioritate pentru ei”, explică Oleh Sinegubov, șeful administrației de la Harkiv, într-un interviu pentru Unian

Mișcările rușilor sunt, probabil, de sondare a apărării ucrainene, dar și de distragere a atenției forțelor ucrainene din zona Siverski Donețk și Oskol, arată pentru NV și Roman Svitan, expert militar.

Oleh Sinegubov a susține că acțiunile active de asalt ale rușilor în direcția Kupiansk din ultimele zile nu au avut succes.

Foto: Oleh Sinegubov / Telegram

„Forțele noastre armate își mențin pozițiile și distrug inamicul. Ocupanții au acumulat forțe destul de mari, dar acest lucru nu a fost o surpriză pentru armata noastră. Situația este complet sub controlul Forțelor Armate ale Ucrainei ”, a asigurat Sinegubov.

Armata are capacitatea de a respinge atacul rușilor în direcția Kupiansk, spune și  Andrii Kanashevici, șeful interimar al administrației militare a districtului Kupianskdin regiunea Harkov, relatează EspresoTV.

Pe 17 iulie, comandantul forțelor terestre ale forțelor armate ucrainene, general-colonelul Oleksandr Sîrski, a declarat că armata rusă încearcă să ia inițiativa în direcția Kupiansk: invadatorii intraseră în ofensivă și redistribuie forțe suplimentare în această secțiune a frontului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel