Situația din Nagorno Karabah modifică planul de exerciții al Organizației Tratatului de Securitate Colectivă

Ionel Copcea |
Data publicării:

Secretarul de presă al Organizației Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), Vladimir Zainetdinov, a anunțat, pe 06.10.2020, că două exerciții ale organizației planificate pentru sfârșitul lunii octombrie în Armenia au fost anulate.

“Exercițiul Cooperarea-2020 al Forțelor Colective de Reacție Operativă (KSOR) ale OTSC și exercițiul Căutarea-2020 al subunităților de cercetare din statele membre, planificate pentru sfârșitul lunii octombrie pe teritoriul Armeniei, au fost anulate”, a declarat Zainetdinov, citat de agenția de presă rusă Interfax.

“Problemele privind locurile și calendarul de desfășurarea a acestor exerciții sunt discutate în prezent cu statele membre ale OTSC”, a spus Zainetdinov.

De asemenea, potrivit declarațiilor acestuia, OTSC a primit o notificare din partea Armeniei, în care se arată că armata acestei țări nu va participa la exercițiul de menținere a păcii, care se va desfășura în luna octombrie pe teritoriul Republicii Belarus.

“OTSC confirmă faptul că militarii armeni nu vor putea participa la exercițiul de menținere a păcii Frăția Indestructibilă-2020, care este programat să aibă loc în Republica Belarus, în perioada 12-16 octombrie. Armenia a notificat organizația despre acest lucru”, a menționat Zainetdinov.

Din OTSC fac parte Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia și Tadjikistan. Anterior, OTSC a făcut un apel la încetarea focului în Nagorno Karabah.

Comentariul autorului: Exercițiile planificate în această toamnă în cadrul OTSC se desfășoară o dată la doi ani.

Astfel, în anul 2018, statele membre ale organizației au desfășurat exercițiul operativ-strategic cu numele de cod “Frăție în luptă-2018”. Acesta a fost executat, în perioada 01.10-02.11.2018, în cinci poligoane militare de pe teritoriile Federației Ruse, Kazhstanului, Kârgâzstanului și Tadjikistanului.

În total, la exercițiu au participat peste 12.000 de militari și peste 2.000 de unități de tehnică militară și specială, inclusiv 120 de aparate de zbor, între care avioane, elicoptere și drone.

Exercițiul operativ-strategic “Frăție în luptă-2018” a inclus exercițiile “Cooperarea”, “Frăție indestructibilă”, “Căutarea”, “Frontiera” și, pentru prima dată “Podul aerian”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel