,,Site 512". Baza militară secretă a SUA de lângă Fâșia Gaza este situată în vârful Muntelui Har Keren

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:
Armata israeliană, foto IDF, facebook
Armata israeliană, foto IDF, facebook

Documente guvernamentale din Statele Unite au dezvăluit existența unei baze militare secrete americane în deșertul Negev, în sudul Israelului, la 32 km distanță de Fâșia Gaza, iar valoarea acesteia este de 35,8 milioane de dolari.

Potrivit documentelor analizate de site-ul american The Intercept, baza menționată este situată în vârful Muntelui Har Keren și se numește "Site 512", subliniind că Washingtonul, în prezent, lucrează discret pentru extinderea facilității.

Site-ul web a relatat că baza arată că prezența americană este deja în vigoare, în ciuda insistențelor președintelui Joe Biden și a administrației sale că nu există planuri de a trimite forțe în Israel în prezent.

Site-ul web a indicat că Departamentul de Apărare al SUA a atribuit un contract de mai multe milioane de dolari pentru construirea bazei, cu două luni înainte de operațiunea "Potopul Al-Aqsa" lansată de Brigăzile Al-Qassam, brațul militar al mișcării Hamas, împotriva Israelului la 7 octombrie.

Site-ul web a explicat că baza este considerată o instalație radar care monitorizează cerul pentru atacuri cu rachete asupra Israelului și își concentrează activitatea pe potențiala amenințare iraniană.

David Fine, profesor de antropologie la Universitatea Americană, citat de The Intercept,  a afirmat că se așteaptă ca secretul să fie "o moștenire a perioadei în care administrațiile prezidențiale americane au încercat să ofere un pretext pentru a nu se alătura Israelului în conflictele israeliano-palestiniene și  israeliano-arabe".

El a adăugat că anunțul bazelor militare americane în Israel în ultimii ani reflectă probabil renunțarea la această pretenție și dorința de a declara public sprijinul pentru Tel Aviv.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel