Sistemul sud-coreean de rachete Poniard trece testele Pentagonului și poate intra pe piața americană

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Sistemul de rachete Poniard din Coreea de Sud (cunoscut local sub numele de Bigung) a trecut ultimele teste cerute de Pentagon pentru ca sistemul să intre pe piața de achiziții a armelor din SUA, transmite Janes.

Administrația Programului de Achiziție a Apărării (DAPA) din Seul a anunțat, pe 7 aprilie, că sistemul de arme mobil dezvoltat local a atins toate cele 10 ținte desemnate și a îndeplinit toate cerințele SUA în cadrul unei sesiuni de tragere la care au participat și experți ai Departamentului Apărării din SUA.

Sistemul de calibru 70 mm a fost dezvoltat de Agenția pentru Dezvoltare a Apărării și compania de apărare sud-coreeană LIG Nex1. Acesta poate angaja simultan mai multe ținte maritime aflate în mișcare rapidă. În prezent sistemul este folosit de Corpul marin al Republicii Coreea (RoKMC) ca echipament mobil de apărare a coastei și este de așteptat să înlocuiască până în 2024 sistemele mai vechi de apărare a țărmului.

Poniard a devenit astfel primul sistem sud-coreean care a îndeplinit cerințele Pentagonului. Acesta poate lovi ținte aflate la o distanță de maximum 8 km și poate transporta în total 36 de rachete în două lansatoare (18 rachete în fiecare lansator). Poniard este montat pe un camion militar 6 × 6 Kia KM250, care este echipat cu sisteme de detectare și de lansare, lucruri care îi permit să funcționeze ca un sistem autonom.

Poniard, a cărui dezvoltare a fost finalizată în 2016, poate fi montat și pe nave. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel