Sistemul M270 Multiple Launch Rocket a fost activat în Germania

DefenseRomania Team / 24 sep 2019 / 08:39

US Army a activat noul batalion de artilerie care a primit în echipare noul sistem M270 Multiple Launch Rocket (MLRS), pentru a ajuta misiunile europene, transmite defenceblog.

Primul batalion al Regimentului 6 Artilerie, dislocat la garnizoana din Sembach, Germania, a fost activat pe 19 septembrie, potrivit unui comunicat de presă al US Army.

Conform informațiilor actuale, brigada recent înzestrată a US Army este alcătuită din două batalioane MLRS și un batalion de sprijin și este singura brigadă de artilerie a forțelor americane din Europa. Însă oficialii au refuzat să spună câte sisteme MLRS vor fi activate în total.

Potrivit Stars and Stripes, puterea de foc suplimentară vine după ce anul trecut Comandamentul European al Statelor Unite a declarat Congresului că au nevoie de o brigadă de rachete adăugată structurii forței permanente din Europa.

Plasarea noilor unități în Germania este „un exemplu al angajamentului nostru continuu față de NATO și sprijină suportul colectiv pentru securitatea europeană”, se arată într-o declarație a US Army.

Vezi și: Sisteme de rachete MLRS, dislocate în Europa

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy