Sistemele de rachete Starstreak, gata să fie trimise în Ucraina. Militarii ucraineni au fost deja instruiţi să le opereze

S.I. Catalin |
Data publicării:

La începutul lunii martie, Marea Britanie a anunţat că și-a intensificat furnizarea de arme către armata ucraineană, adăugând rachetele antiaeriene Starstreak pe o listă cu alte echipamente militare oferite Ucrainei pentru a se apăra în faţa agresiunii militare ruse. Ieri, secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a făcut marele anunţ: rachetele antiaeriene Starstreak urmează să fie livrate Ucrainei.

Secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a declarat ieri, într-un interviu acordat Daily Mail, că sistemele de rachete Starstreak, de fabricație britanică, sunt gata să fie livrate Ucrainei.

Wallace a precizat că primi militari ucraineni au fost deja instruiţi pentru a opera sisteme de rachete antiaeriene Starstreak, adăugând că Marea Britanie „face mai mult decât oricine altcineva” pentru a ajuta Ucraina să reziste în faţa agresiunii militare rus.

Dacă ţinem cont că anunţul Marii Britanii cu privire la disponibilitatea de a oferi Ucrainei sisteme de rachete antiaeriene Starstreak a fost făcut pe 8 martie, iar ieri secretarul britanic al Apărării, Ben Wallace, a precizat că acestea urmează să fie livrate, militarii ucraineni au avut nevoie de mai puţin de douăzeci de zile pentru a fi instruiţi să opereze aceste sisteme.

Potrivit specificaţiilor tehnice, sistemul Starstreak a fost conceput pentru a doborât elicoptere, avioane care zboară la joasă altitudine și vehicule aeriene fără pilot.

O rachetă trasă dintr-un sistem Starstreak zboară cu o viteză de peste trei ori mai mare decât viteza sunetului (3 Mach) -  are propriul său sistem de ghidare în „calea laser” – având o rază de acțiune de până la 7 km.

Britanicii au lansat sistemul de rachete antiaeriene Starstreak în 1997, mai întâi montat pe un vehicul blindat, dar mai recent ca un lansator de rachete multiple. Există și o versiune sub forma unui sistem portabil de rachete antiaeriene - lansat de pe umăr.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel