Sistemele antiaeriene din Sankt Petersburg sunt poziționate împotriva NATO, nu pentru atacurile din sud. Rusia, forțată să retragă de pe front o parte din apărarea antiaeriană

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Harta Rusia. Regiunile Tula (sudul Moscovei) și Ust-Luga (la nord-vest de Moscova, lângă granița cu Estonia) lovite de atacurile ucrainene
Harta Rusia. Regiunile Tula (sudul Moscovei) și Ust-Luga (la nord-vest de Moscova, lângă granița cu Estonia) lovite de atacurile ucrainene

În acest weekend, Ucraina a lovit serios facilități situate mult în interiorul teritoriului Federație Ruse.

În dimineața zilei de 21 ianuarie, ucrainenii au reușit să lovească infrastructura industriei militare din regiunea Tula. În regiunea situată la sud de Moscova, la uzina din Shcheglovsky Val, sunt fabricate sisteme Pantsir-S și Pantsir-S1 destinate atât pentru Forțele Armate ale Federației Ruse, dar și pentru export.

Tot în acest week-end, dronele ucrainene au lovit terminalul de gaze al portului maritim Ust-Luga de lângă Sankt Petersburg. Potrivit surselor Unian, atacul a fost o operațiune pregătită de SBU, Serviciul de Securitate al Ucrainei.

De asemenea, pe 20 ianuarie au fost semnalate explozii în zona orașului Smolensk, indicând posibile lovituri ucrainene în zonă.

Analiștii de la Insitutul pentru Studierea Războiului (ISW) citează o sursă rusă din interior care susține că apărarea antiaeriană rusă acoperă slab regiunea Leningrad (Sankt Petersburg). 

Sistemele rusești de apărare aeriană din regiunea Leningrad sunt cel mai probabil poziționate pentru a apăra împotriva atacurilor ipotetice ale NATO care ar veni dinspre nord-vest și vest.

Loviturile ucrainene din regiunea Leningrad ar putea determina forțele ruse să repoziționeze sistemele de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune de-a lungul rutelor de zbor așteptate ale dronelor ucrainene pentru a apăra potențiale ținte de valoare strategică.

ISW consideră că forțele ruse care folosesc sisteme de apărare aeriană cu rază scurtă de acțiune, cum ar fi Pantsir, ar putea să nu poată angaja toate țintele potențiale importante din regiunea Leningrad fără ajutorul unor sisteme suplimentare în zonă, iar atacurile ucrainene continue în spatele Rusiei pot crește presiunea asupra Apărarea aeriană a Rusiei în ansamblu.

De menționat că terminalul Ust-Luga de lângă Sankt Petersburg lovit cu drone este unul dintre cele mai noi și mai importante din Rusia. Funcționează pentru export, dar furnizează și combustibil pentru nevoile armatei ruse.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel