Apărarea aeriană, prioritate zero pentru Ucraina. Rusia a acumulat peste 800 de rachete / Rachetele de croazieră Taurus rămân în depozitele Bundeswehr

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Foto: NASAMS / Soldatnytt, via Wikipedia
Foto: NASAMS / Soldatnytt, via Wikipedia

Sistemele suplimentare de apărare aeriană NASAMS, pe care Ucraina le-a primit de la parteneri, au intrat deja în serviciu de luptă.

Ucraina se pregătește pentru atacurile din partea Federației Ruse și se lucrează pentru consolidarea Armatei Ucrainei cu sisteme suplimentare pentru a consolida apărarea antiaeriană.

Așa cum recunosc și oficialii de la Kiev, Rusia produce aproximativ 100 de rachete în fiecare lună și a acumulat până în prezent aproximativ 800 de unități, pe care le pot folosi pentru a lovi  infrastructura energetică din Ucraina, odată cu apariția vremii rece.

Andrii Yusov, reprezentant al Direcției Principale de Informații a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR/HUR), a declarat că, în ultimele luni, rușii au utilizat preponderent drone kamikaze și păstrează aproximativ 800 de rachete de înaltă precizie, scrie InterfaxUA.

Yusov a remarcat că stocul de rachete al Rusiei este mult mai mic decât era la începutul unei invazii la scară largă, așa că este probabil ca rușii să-și schimbe tactica, apelând la lovituri mai bine calculate.

Volodimir Zelenski a vorbit și el, marți, despre consolidarea apărării aeriene ucrainene înainte de iarnă.

Președintele ucrainean a informat că noi sisteme NASAMS de la partenerii occidentali au intrat deja în serviciu de luptă, scrie NV.

Președintele a numit sosirea acestor sisteme „o întărire în timp util a apărării aeriene înainte de iarnă”. Ucraina a mai primit în ultima perioadă noi tranșe de muniții și tehnică de luptă.

 

Rachetele Taurus rămân în depozitele Bundeswehr

Racheta de croazieră TAURUS KEPD 350 lansată din aer este proiectată pentru a lovi ținte inamice aflate la o distanță de până la 500 km. Sursa Foto:MBDA.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel