Sisteme Patriot american și IRIS-T german au ajuns recent în Ucraina. Vestea bună e că SUA și Germania au intrat în ritmul necesar de sprijin

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem Patriot (Bundeswehr) și Racheta hipersonică Kinzhal, transportată de un MiG-31K
Sistem Patriot (Bundeswehr) și Racheta hipersonică Kinzhal, transportată de un MiG-31K

Germania a furnizat Forțelor Armate ucrainene un alt sistem de apărare antiaeriană IRIS-T care a ajuns pe teritoriul Ucrainei vineri, 24 mai, după cum a relatat Ministerul German al Apărării pe rețeaua de socializare X.

Potrivit șefului Ministerului german al Apărării, Boris Pistorius, vorbim despre o instalație combinată formată din IRIS-T SLM și IRIS-T SLS - „un sistem de apărare antiaeriană cu rază medie și scurtă de acțiune foarte modern și bine verificat, direct din industria germană.” 

Împreună cu nou transferatul sistem Patriot, acesta va consolida apărarea antiaeriană a Ucrainei împotriva „războiului de agresiune brutal și ilegal” al Rusiei, a precizat Pistorius.

Forțele Armate ale Ucrainei au mai primit din Germania trei sisteme de apărare antiaeriană IRIS-T SLM și un sistem IRIS-T SLS, precum și două sisteme Patriot.

În ceea ce privește volumul asistenței militare acordate Ucrainei, Germania se află pe locul doi după Statele Unite. De la începutul războiului, Berlinul a alocat aproximativ 28 de miliarde de euro pentru a sprijini Kievul.

 

SUA vin cu un nou pachet de asistență militară în valoare de 275 de milioane de dolari

 

2. HIMARS ucr... (himars-ucraina_68711700.jpeg)

HIMARS ucrainean, într-o imagine editată de Ministerul Apărării din Ucraina

Tot vineri, 24 mai, Pentagonul a anunțat un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina, în valoare de 275 de milioane de dolari. 

Potrivit comunicatului de presă publicat pe site-ul oficial al Departamentului pentru Apărare al SUA, pachetul face parte din eforturile Washingtonului de a ajuta Kievul cu cele mai stringente nevoi de luptă pentru a putea să respingă ofensiva rusă de pe direcția Harkov.

În special, Ucraina va primi muniție pentru sistemele HIMARS, obuze de artilerie de calibre 60 mm, 105 mm și 155 mm, rachete antitanc, alte tipuri de proiectile, cartușe pentru diferite arme de calibru mic, precum și vehicule pentru evacuare, echipament și uniforme de teren, inclusiv costume de protecție chimică și biologică.

Ucraina are în principal nevoie de obuze de calibru 155 mm, deoarece acesta este standardul muniției pentru sistemele de artilerie primite din țările NATO. În acest sens, concernul ucrainean de stat Ukroboronprom intenționează să înceapă producția de astfel de obuze direct în țară, însă acest lucru nu se va întâmpla mai devreme de luna iulie a acestui an.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel