Sisteme ruseşti S-300 în Siria. Parisul, avertisment pentru Moscova

Mihai Ciobanu / 05 oct 2018 / 18:21

Decizia Rusiei de a livra armatei siriene baterii de apărare antiaeriană S-300 "contribuie la menţinerea riscului de escaladare militară", a declarat vineri Ministerul Afacerilor Externe al Franţei, citat de Reuters. 

Autorităţile ruse şi-au anunţat la sfârşitul lunii septembrie intenţia de a consolida apărarea antiaeriană a Siriei ca urmare a doborârii accidentale a unui avion de recunoaştere rusesc în apropiere de Latakia, cu 15 militari la bord. Nu au existat supravieţuitori, iar Moscova a dat vina pe Israel, întrucât antiaeriana siriană reacţionase la un raid al aviaţiei israeliene în Siria. Livrările ruseşti de S-300 s-au încheiat săptămâna aceasta. 

"Într-un context de tensiuni regionale, livrarea unor astfel de echipamente de către Rusia contribuie la menţinerea riscului de escaladare militară şi la îndepărtarea perspectivei unei reglementări politice a crizei siriene", a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE francez, Agnes Von Der Mühll. Rachetele ruseşti nu vor influenţa campania aeriană a Israelului împotriva ţintelor militare iraniene pe teritoriul sirian, au reacţionat la rândul lor mai mulţi responsabili israelieni din domeniul apărării, conform publicaţiei Times of Israel. 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy