Sisteme ruseşti S-300 în Siria. Parisul, avertisment pentru Moscova

Mihai Ciobanu |
Data publicării:

Decizia Rusiei de a livra armatei siriene baterii de apărare antiaeriană S-300 "contribuie la menţinerea riscului de escaladare militară", a declarat vineri Ministerul Afacerilor Externe al Franţei, citat de Reuters. 

Autorităţile ruse şi-au anunţat la sfârşitul lunii septembrie intenţia de a consolida apărarea antiaeriană a Siriei ca urmare a doborârii accidentale a unui avion de recunoaştere rusesc în apropiere de Latakia, cu 15 militari la bord. Nu au existat supravieţuitori, iar Moscova a dat vina pe Israel, întrucât antiaeriana siriană reacţionase la un raid al aviaţiei israeliene în Siria. Livrările ruseşti de S-300 s-au încheiat săptămâna aceasta. 

"Într-un context de tensiuni regionale, livrarea unor astfel de echipamente de către Rusia contribuie la menţinerea riscului de escaladare militară şi la îndepărtarea perspectivei unei reglementări politice a crizei siriene", a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE francez, Agnes Von Der Mühll. Rachetele ruseşti nu vor influenţa campania aeriană a Israelului împotriva ţintelor militare iraniene pe teritoriul sirian, au reacţionat la rândul lor mai mulţi responsabili israelieni din domeniul apărării, conform publicaţiei Times of Israel. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel