Sisteme Stinger, elicoptere, muniție și drone - Letonia pregătește un pachet de asistență militară pentru Ucraina

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Letonia va oferi Ucrainei un nou pachet de asistență militară, care va include sistemele portabile de apărare antiaeriană (MANPADS) Stinger, elicoptere, arme de calibru mic și drone, se precizează într-un comunicat publicat pe site-ul Ministerului Apărării din Letonia.

Ministrul leton al Apărării, Inara Murniece, a anunţa miercuri că guvernul de la Riga doreşte să ofere Ucrainei în viitorul apropiat ajutor militar suplimentar, care va include rachete antiaeriene Stinger, elicoptere, mitraliere cu muniţie şi drone.

"În viitorul apropiat, vom livra noi loturi de asistență militară Ucrainei, inclusiv MANPADS Stinger, elicoptere, muniție, mitraliere și drone'', a precizat Murniece.

Ea a anunţat, de asemenea, că este planificat un antrenament mai intens al soldaţilor ucraineni în Letonia. Nu au fost disponibile pentru moment detalii referitoare la calendarul activităţilor sau la numărul unităţilor implicate.

,,Și în acest an, Letonia va continua să instruiască militarii din diferite structuri ale Forțelor Armate Ucrainene. Ne propunem sa crestem intensitatea instruirii și de a pregăti cel puțin de două ori mai mulți ucraineni decât în 2022", a declarat Inara Murniece.

Ea a anunţat, de asemenea, că este planificat un antrenament mai intens al soldaţilor ucraineni în Letonia. Nu au fost disponibile pentru moment detalii referitoare la calendarul activităţilor sau la numărul unităţilor implicate.

Letonia, care se învecinează cu Rusia, este printre cei mai fermi susţinători ai Ucrainei şi a oferit Kievului ajutor militar în valoare de aproximativ 300 de milioane de euro de la începutul invaziei, potrivit informaţiilor furnizate de Riga.

Inara Murniece a anunțat alocarea de asistență Ucrainei în urma unei vizite la Kiev și a unei întâlniri cu Oleksii Reznikov, ministrul ucrainean al apărării.


 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel