Siria raportează lovituri israeliene la sud de Damasc, fără victime

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Televiziunea siriană de stat a informat că, mai multe rachete, lansate de pe Înălțimile Golan controlate de Israel, au lovit periferia localității Zakiya, înainte de miezul nopții de miercuri.

Nimeni nu a fost rănit în atac. Israelul a lansat în cursul nopții (ora locală 23:35) mai multe rachete sol-sol către pozițiile militare siriene la sud de Damasc, provocând pagube materiale, a informat joi agenția siriană de presă SANA, citând un oficial militar.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (o sursă de informare a opoziției siriene care monitorizează războiul din Siria), cu sediul în Marea Britanie, a declarat că, atacul a vizat o clădire, în care a avut loc o întâlnire a unor oficiali militari necunoscuți.

Atacul a fost executat la o săptămână după ce un soldat sirian a fost ucis și alți cinci au fost răniți într-un alt atac israelian în apropiere de Damasc. Armata israeliană a declarat atunci că a atacat ținte în Siria, la scurt timp după ce o rachetă antiaeriană a fost lansată din Siria în nordul Israelului.

Deocamdată, nu a apărut niciun comentariu din Israel cu privire la atacul de miercuri seara.

Israelul a efectuat sute de lovituri asupra țintelor aflate în zonele controlate de guvernul sirian după anul 2011, când a început războiul civil în țara arabă, dar, de regulă, păstrează secretul asupra unor astfel de operații.

Israelul a recunoscut, totuși, că vizează baze ale milițiilor aliate Iranului, cum ar fi Hezbollah din Liban, care luptă de partea forțelor președintelui sirian Bashar al-Assad.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel